Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Ναι σε δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές – Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ

Γ. Παπανδρέου: Ναι σε δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές – Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ
Η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός
Υπέρ του να τεθεί η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές σε δημοψήφισμα τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα.
Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ» υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου σε δηλώσεις στο περιθώριο του Estoril Conferences που έγινε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
«Η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα δεινά που έχει υποστεί.
Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα» είπε ο κ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως «ο Γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί αν οι Έλληνες πολίτες πουν «ναι, θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα».
Αναφερόμενος στην πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Merkel «δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή μου, αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος».
«Ο χρόνος πιέζει, καθώς στα τέλη Μαΐου ή στα τέλη Ιουνίου, κινδυνεύουμε να μην μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την πληρωμή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων», προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης