Τελευταία Νέα
Πολιτική

Sapin σε Θεοδωράκη: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της - Αναγκαία μία εθνική συνεννόηση

Sapin σε Θεοδωράκη: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της - Αναγκαία μία εθνική συνεννόηση
"Ήταν μία ενδιαφέρουσα και μαραθώνια συνάντηση" σχολίασε ο πρόεδρος του Ποταμιού
Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.
«Ήταν μία ενδιαφέρουσα και μαραθώνια συνάντηση. Φεύγω από τη Γαλλία με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Αν φερθούμε ρεαλιστικά και αν σκεφτούμε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας τότε η χώρα μας θα έχει πολλούς συμμάχους στο πλευρό της» τόνισε ο Έλληνας πολιτικός, μετά το πέρας της συνάντησης.
Όπως εξήγησε, υπάρχει ένα πρόβλημα εμπιστοσύνης των θεσμών απέναντι μας το οποίο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των παλινωδιών της Ελληνικής κυβέρνησης.
«Τώρα, την ώρα που είμαστε στην τελική στροφή, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον κ. Τσίπρα ώστε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι οι Έλληνες δεν φλερτάρουν με τα σενάρια ρήξης και ότι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα» συνέχισε ο Στ. Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης με τον M. Sapin, υπογράμμισε πως «μιλήσαμε αναλυτικά για τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες με τις διαπραγματεύσεις. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα για να κάνω τηλεοπτικές δηλώσεις επί αυτών των θεμάτων. Αυτό που μπορώ να σας πω όμως είναι ότι υπάρχει μία συμμαχία στην Ευρώπη που μπορεί να αποτελέσει μία συμμαχία που θα λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδας».
Όπως συνέχισε, τόσο η Γαλλία, όσο η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή επιτροπή και η Ευρωπαϊκή τράπεζα, οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα είναι καλοπροαίρετοι απέναντι στην Ελλάδα. Για αυτό με διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και δεν έχω κανένα λόγο να μην το πιστεύω.
«Είναι σαφές από όλους τους Γάλλους αξιωματούχους που είδα ότι αισιοδοξούν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να δώσει μία λύση στο πρόβλημα πριν τις 14 Ιουνίου» διέτεινε παράλληλα, τονίζοντας πως «τα περιθώρια στενεύουν κι αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που μου θέτουν».
«Μου επαναλαμβάνουν ότι ‘’τα προβλήματα της χώρας σας είναι τόσα πολλά, που νομίζουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική στράτευση, μια εθνική συνεννόηση για μεγάλα θέματα» κατέληξε ο Στ. Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης