Τελευταία Νέα
Πολιτική

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Δεν θα ήταν δράμα μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

tags :
Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Δεν θα ήταν δράμα μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση εκτίμησε ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας
Την άποψη πως μια τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν μια δραματική εξέλιξη εξέφρασε ο υπουργός της Γαλλίας, Michel Sapin.
Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Sapin έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι πιστεύει πως στο τέλος θα υπάρξει μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
«Χωρίς να προσπαθώ να είμαι οπτιμιστής ή πεσσιμιστής, ναι πιστεύω σε μια συμφωνία για την Ελλάδα», τόνισε συγκεκριμένα ο γάλλος αξιωματούχος, ερωτηθείς σχετικά, προσθέτοντας πως «σώζωντας την Ελλάδα, θέλουμε να σώσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας τόνισε ότι είναι απαραίτητη μια συμφωνία εντός των επόμενων ημερών, αναφέροντας πως οι πιστωτές θα πρέπει να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με την ελληνική κυβέρνηση και να προσπαθήσουν να σεβαστούν τη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού.
Αν και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν έχει να χάσει και πολλά στο οικονομικό σκέλος, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, παραδέχθηκε ότι το Grexit θα «αποτελούσε πολιτικό πλήγμα», καθώς θα τεθεί «υπό αμφισβήτηση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Η τοποθέτηση αυτή του ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας έρχεται την ώρα που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Τετάρτη 10 Ιουνίου στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης