Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρυξέλλες: Ο Moscovici ενημέρωσε χθες το απόγευμα τον Παππά για τις ελληνικές προτάσεις

Βρυξέλλες: Ο Moscovici ενημέρωσε χθες το απόγευμα τον Παππά για τις ελληνικές προτάσεις
«Ο Moscovici εξήγησε πως οι ελληνικές προτάσεις δεν συμβαδίζουν με τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις»
Η Ελλάδα ενημερώθηκε την Τρίτη το απόγευμα από τον Pierre Moscovici για τις αναθεωρημένες ελληνικές προτάσεις, διαμηνύουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κομισιόν, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του εκπρόσωπου της Κομισιόν, Δημήτρη Σχοινά.
Κορυφαίες ευρωπαϊκές πηγές καθιστούν σαφές πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών συζήτησε χθες, Τρίτη, το απόγευμα με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και του διαμήνυσε πως οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν συμβαδίζουν με τα συμφωνηθέντα μεταξύ Τσίπρα και Juncker.
«Ο Moscovici εξήγησε πως οι ελληνικές προτάσεις δεν συμβαδίζουν με τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας P. Moscovici ενημέρωσε χθες την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ότι η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα στους θεσμούς δεν αντανακλά το πλαίσιο της συζήτησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά ούτε και αυτό της συνάντησης μεταξύ του P. Moscovici και των Ελλήνων υπουργών, την περασμένη Δευτέρα.
Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι συνεπής με τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα.
Τέλος, ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Λατινικής Αμερικής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προϋποθέσεις γι' αυτή τη συνάντηση ήταν σαφείς και το μόνο που βεβαίωσε ήταν τη συμμετοχή του Ζ.C. Juncker στη Σύνοδο.
Ωστόσο, πηγές του Μαξίμου απαντούν πως «για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Η ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσχοβισί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης