Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Το Όχι δεν είναι εναντίον της Ευρώπης – Δεσμευόμαστε για συμφωνία

Δραγασάκης: Το Όχι δεν είναι εναντίον της Ευρώπης – Δεσμευόμαστε για συμφωνία
Πρόθεση μας ήταν η συμφωνία να είχε κλείσει αρκετά νωρίτερα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Την εκτίμηση ότι το «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν τάσσεται εναντίον της Ευρώπης διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται από το πρωί της Δευτέρας να προσπαθήσει να υπάρξει μια συμφωνία που να εξασφαλίζει την αποκατάσταση της κανονικότητας.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ.Δραγασάκης και ερωτηθείς γιατί επέλεξε η κυβέρνηση να πάει σε δημοψήφισμα, είπε ότι «βρεθήκαμε σε μία κατάσταση που θεωρήσαμε ότι χρειάζεται η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού».
Ο κ.Δραγασάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έλαβε μία σαφή θέση για το δημοψήφισμα, αλλά παραμένει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και διευκρίνισε ότι το όχι δεν τάσσεται εναντίον της Ευρώπης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για πρωτοφανείς πολιτικές παρεμβάσεις αξιωματούχων από το εξωτερικό, επισημαίνοντας πως, εφόσον κάτι τέτοιο αληθεύει, είναι απαράδεκτο να πιέζουν διάφοροι κύκλοι την ΕΚΤ ώστε να μη συνεχίσει την παροχή του ρευστότητας από τον έκτακτο μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες.
«Η πρόθεσή μας ήταν η συμφωνία να είχε κλείσει αρκετά νωρίτερα.
Ακόμη κι αυτή την εβδομάδα, κάναμε προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία» τόνισε ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης