Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν παραιτούνται οι βουλευτές που είπαν ΟΧΙ στον Αλέξη Τσίπρα - Η πρόεδρος της Βουλής το μεγάλο αγκάθι

Δεν παραιτούνται οι βουλευτές που είπαν ΟΧΙ στον Αλέξη Τσίπρα - Η πρόεδρος της Βουλής το μεγάλο αγκάθι
Η πρόεδρος της Βουλής είναι πολιτειακός παράγων και η αντικατάστασής της είναι μία δύσκολη και επώδυνη διαδικασία για την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν πρόλαβε να θρέψει τους καρπούς του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου και την Παρασκευή10 Ιουλίου βρέθηκε εγκλωβισμένη από τους ίδιους τους συντρόφους της.
Συνολικά 17 βουλευτές του ΣΎΡΙΖΑ γύρισαν την πλάτη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να τεθεί θέμα δεδηλωμένης.
Το πιο εντυπωσιακό όλων και πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα ήταν η κοινή επιστολή 15 βουλευτών που θέλησαν να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που αρνήθηκαν να στηρίξουν την κυβέρνηση τους.
Η πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να εκθέσει τις απόψεις της ενώ τα καθήκοντα του προέδρου άσκησε ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος.
Το περίεργο είναι ότι οι βουλευτές που διαφώνησαν με το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν προτίθεται να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό.
Δεν πρόκειται να υποβάλλουν την παραίτηση τους έτσι ώστε να βοηθήσουν τον πρωθυπουργό παρότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την αποχώρηση του βουλευτή ή των βουλευτών σε περίπτωση διαφωνίας και παραδίδουν την έδρα τους.
Το μείζον θέμα για τον πρωθυπουργό όμως είναι η πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Βουλής είναι πολιτειακός παράγων και η
αντικατάστασής της είναι μία δύσκολη και επώδυνη διαδικασία για την κυβέρνηση.
Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε παραίτηση έτσι ώστε να αποφύγει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΎΡΙΖΑ να προχωρήσει σε κατάθεση πρότασης μομφής έναντι του προσώπου της η οποία να σημειωθεί πρέπει να είναι αιτιολογημένη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άργησε να δώσει απάντηση στους διαφωνούντες ενώ θα έπρεπε να τους κατακεραυνώσει το βράδυ της Παρασκευής.
Η αντικατάσταση των υπουργών είναι σχετικά εύκολη υπόθεση καθώς είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να τους διώξει από το υπουργικό συμβούλιο.
Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά ρήξης με τους διαφωνούντες αλλά στην παρούσα φάση δεν έχει καμία αξία.
Τις κρίσιμες ώρες για την χώρα κανένας δεν θα θυμηθεί τη Ζωή τον Παναγιώτη και τους άλλους …ήρωες του παρελθόντος.
Η χώρα θα προχωρήσει και χωρίς αυτούς διότι δεν τους χρειάζεται.
Οι διαφωνούντες από την πλευρά τους μπορεί να προσδοκούν στη προσέλκυση πελατείας από τη δεξαμενή του 62% αλλά δεν είναι σαφές αν η δεξαμενή των ψηφοφόρων θα εμπιστευθεί κάποιους που τους είπαν ψέματα. Τα νέο πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί σηκώσει στις πλάτες τους πολιτικούς με αντιλήψεις του παρελθόντος. Ο ελληνικός λαός αρκετά πλήρωσε και θα συνεχίσει να πληρώνει και τα επόμενα χρόνια τους οραματιστές πολιτικούς που το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν οι υποσχέσεις.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης