Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Εκβιάζεται το Κοινοβούλιο και ο πρωθυπουργός - Δοκιμάζεται η δημοκρατική λειτουργία

Κωνσταντοπούλου: Εκβιάζεται το Κοινοβούλιο και ο πρωθυπουργός - Δοκιμάζεται η δημοκρατική λειτουργία
«Η Βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να τοποθετεί σε τέτοιες ασφυκτικές διαδικασίες», σύμφωνα με την πρόεδρο, Ζωή Κωνσταντοπούλου
Την αντίθεσή της για τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την κύρωση της συμφωνίας με τους πιστωτές διατύπωσε από το βήμα της Βουλής, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως πρόκειται για «εκβιασμό του Κοινοβουλίου και του ίδιου του πρωθυπουργού», ενώ πρόσθεσε πως «δοκιμάζεται η δημοκρατική λειτουργία».
«Η Βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να τοποθετείται σε τέτοιες ασφυκτικές διαδικασίες», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει προηγούμενο μια τόσο σύντομης ψήφισης».
Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε, παράλληλα, την αγανάκτηση που αισθάνθηκε όταν άκουσε την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, να ανακοινώνει τι και πως θα ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τιμώ αφάνταστα τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε, ωστόσο «η Βουλή και η κυβέρνηση πρέπει να έχουν τη νηφαλιότητα και τον χρόνο να εξετάσουν τα στοιχεία».
Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, που είδε χθες 14/7, το φως της δημοσιότητας και η οποία προκρίνει την 30ετή αναστολή πληρωμών και το μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο.
«Με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, είναι υποχρέωση της βουλής να μην επιστρέψουμε να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός», συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής, καταλήγοντας πως «οι εταίροι πρέπει να σεβαστούν τη δημοκρατία, κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό αυτή την πίεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης