Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεουτσάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Στήριξη σε Βαρουφάκη – Απαράδεκτο να ποινικοποιείται όποιος κάνει μια μελέτη εναλλακτικών δρόμων

Λεουτσάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Στήριξη σε Βαρουφάκη – Απαράδεκτο να ποινικοποιείται όποιος κάνει μια μελέτη εναλλακτικών δρόμων
Αυτό που γίνεται με τον κ.Βαρουφάκη εμάς δεν μας βρίσκει ηθικά σύμφωνους τόνισε ο κ.Λεουτσάκος
Τη στήριξη του προς το πρόσωπο του Γ. Βαρουφάκη εξέφρασε ο Στάθης Λεουτσάκος κατόπιν των αντιδράσεων που έχουν υπάρξει για το plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Λεουτσάκος υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται κάποιος αν κάνει μια μελέτη εναλλακτικών δρόμων και συνεπειών.
«Αυτό που γίνεται με τον κ. Βαρουφάκη εμάς δεν μας βρίσκει ηθικά σύμφωνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Λεουτσάκος, τονίζοντας ότι «εδώ ποινικοποιείται ακόμη και η σκέψη και η ιδέα».
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ. Λαφαζάνης υπερασπίστηκε ουσιαστικά τον πρώην υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως «το ένοχο κατεστημένο της χώρας αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού, ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν».
Επιπλέον, ο κ.Λεουτσάκος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην υπογραφή τρίτου μνημονίου, τονίζοντας ότι δεν ζητά την παραίτηση του.
Αναφερόμενος στο κείμενο 5 σημείων που υπογράφει ο ίδιος και άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra, είπε πως δεν ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού.
"Εμείς θεωρούμε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προχωρήσει σε ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο θεωρούμε ότι είναι βλαπτικό για τα συμφέροντα της χώρας και μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα μνημονιακό.
Αυτό θεωρούμε ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει.
Όχι μόνο γιατί αυτό θα είναι ζημιογόνο για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά - αυτό πιθανότατα να είναι και το λιγότερο κακό - το μεγαλύτερο κακό είναι ότι αυτή η πολιτική που μας προτείνουν οι δανειστές είναι μια πολιτική αδιέξοδη που θα συνεχίσει τη λιτότητα", είπε ο κ.Λεουτσάκος.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο διαρκές συνέδριο του κόμματος ώστε εκεί να λυθούν μια και καλή οι διαφορές της ηγετικής ομάδας με την Αριστερή Πλατφόρμα και πρόσθεσε ότι θα εργαστούν όλοι για τη συνοχή του κόμματος με στόχο όμως την εφαρμογή των ιδρυτικών του σκοπών.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Αριστερή Πλατφόρμα στην περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές με λίστα στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι διαφωνούντες ο κ. Λεουτσάκος, αφού είπε πως η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και ο πρόεδρος του κόμματος, είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως η επιλογή των προσώπων για τα ψηφοδέλτια έχει να κάνει με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και όχι με το τι θέλει αποκλειστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης