Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκος Νικολόπουλος στο bankingnews: Το βρώμικο παιχνίδι κατά των ΑΝΕΛ συνεχίζεται - Ο ελληνικός λαός δεν ξεγελιέται

Νίκος Νικολόπουλος στο bankingnews: Το βρώμικο παιχνίδι κατά των ΑΝΕΛ συνεχίζεται - Ο ελληνικός λαός δεν ξεγελιέται
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κράτησαν την κυβέρνηση μακριά από τις αντιευρωπαϊκές φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος
Για το χαμηλό ποσοστό των ΑΝΕΛ, όπως αυτό εμφανίζεται στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, απαντά ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Νίκος Νικολόπουλος στο bankingnews.
Ο ίδιος πιστεύει ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων βιώνει ένα βρώμικο παιχνίδι για δεύτερη φορά, το οποίο εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα.
Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν ξεγελιέται είναι η απάντηση του κ. Νικολοπούλου.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί απάντησε στα ερωτήματά μας, σχετικά με την στάση που κράτησε το κόμμα των ΑΝΕΛ στην ψήφιση του Μνημονίου, με το αν το Μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο, αλλά και με την πορεία που εκτιμά ότι θα έχει το κόμμα του στις επικείμενες εκλογές.
«Δεν είμαι το αγαπημένο παιδί του συστήματος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος

Η συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Αχαΐα κ. Νίκου Νικολόπουλου έχει ως εξής:

Ερώτηση: Κύριε Νικολόπουλε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καλείται να εξηγήσει την αλλαγή πολιτικής στάσης από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα…

Νίκος Νικολόπουλος: Φαντάζομαι εννοείτε τη συμφωνία μας και την θετική ψήφο μας στη νέα συμφωνία με τους δανειστές και το νέο μνημόνιο.
Πιστεύω ότι ο λαός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες εξηγήσεις.
Όλοι είδαν τι έγινε…
Όλοι είδαν ότι ο Τσίπρας έκανε την πρώτη ουσιαστική διαπραγμάτευση που έκανε ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός στα μνημονιακά χρόνια και αυτό οδήγησε την διαπραγμάτευση σε πρωτόγνωρα άκρα, αποκαλύπτοντας το πιο σκοτεινό πρόσωπο της Ευρώπης και τα σχέδια Σόϊμπλε για πλήρη υποδούλωση της χώρας μας, μέσω «μνημονίου με δραχμή».
Όλοι ξέρουν ότι ο Τσίπρας «σκότωσε» το προηγούμενο και καταδικασμένο σε αποτυχία μνημόνιο και πάτησε φρένο, για να μην διαλυθεί ο τόπος, εξασφαλίζοντας μάλιστα μία νέα συμφωνία που μπορεί σε τρία χρόνια να βγάλει τον τόπο στο ξέφωτο.
Με δύσκολα μέτρα, αλλά με αρχή, μέση και τέλος.
Και το τέλος είναι σε τρία χρόνια.
Όχι τον… άλλο αιώνα!

Ερώτηση: Υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα έτσι ώστε το κόμμα των ΑΝΕΛ να διατηρήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων που είχε πριν από επτά μήνες;

Νίκος Νικολόπουλος: Υπάρχει πειστικό επιχείρημα για να πολλαπλασιάσει τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ!
Και αυτό είναι πως οι ΑΝΕΛ, παρά τις ιδεολογικές διαφορές τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάστηκαν πολύ καλά με την «ευρωπαϊκή» πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσαν μία δύναμη ωριμότητας και ευθύνης στην κυβέρνηση και τελικά, ήσαν αυτοί που κράτησαν τη κυβέρνηση μακριά από τις αντιευρωπαϊκές φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όρθια, όταν οι «δραχμιστές» του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να «πυροβολούν» τον Τσίπρα και την κυβέρνηση.
Τώρα λοιπόν, πρέπει να αποτελέσουν εκ νέου τον κυβερνητικό εταίρο, του πιο ώριμου και πιο συμπαγούς, ελπίζω, ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου σε τρία χρόνια να έχουμε ξεμπερδέψει με την κρίση και τα μνημόνια.
Αυτή είναι η δέσμευσή μας προς τους Έλληνες και παράλληλα, ο πιο ουσιαστικός αντιμνημονιακός αγώνας: Σε τρία χρόνια να χτίσουμε μία «νέα» Ελλάδα!

Ερώτηση: Αποχωρήσατε από τη Νέα Δημοκρατία, από τη θέση του υφυπουργού, για να μη ψηφίσετε το Μνημόνιο και τελικά ψηφίσατε το τρίτο Μνημόνιο.
Η στρατηγική του Αντιμνημονίου θα βρίσκει οπαδούς και ψηφοφόρους;

Νίκος Νικολόπουλος: Αποχώρησα από την μεταλλαγμένη ΝΔ του Σαμαρά, που δεν θύμιζε σε τίποτα τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των άλλων πολιτικών αρχηγών μέχρι τον Σαμαρά.
Η ΝΔ του κοινωνικού ριζοσπαστισμού και της ελεύθερης οικονομίας με κοινωνικό πρόσωπο, δυστυχώς ευτελίστηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά.
Και αυτό έγινε από την πρώτη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός.
Αντί να κάνει ό,τι έκανε τώρα ο Τσίπρας, ο Σαμαράς συνθηκολόγησε αμέσως.
Δέχτηκε τα… ραβασάκια των δανειστών υπάκουα και αδιαμαρτύρητα.
Και τελικά, μετατρέποντας τη ΝΔ σε ένα κόμμα πολιτικής και κοινωνικής μισαλλοδοξίας, που δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση και δεν ακούμπησε καθόλου την διαπλοκή και τη διαφθορά, συνέχισε και βάθυνε την τραγωδία του τόπου.
Εγώ, επειδή δεν ξέχασα τα «Ζάππεια», δεν μπορούσα να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο.
Ωστόσο, πρέπει να σας πω ότι το «αντιμνημόνιο» δεν είναι… παιχνίδι.
Ούτε χαβαλές…
Το «αντιμνημόνιο» είναι η ουσιαστική δουλειά που πρέπει να γίνει για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης στην Ελλάδα.

Ερώτηση: Που βάζετε τον εκλογικό πήχη για τους ΑΝΕΛ στις επικείμενες εκλογές;

Νίκος Νικολόπουλος: Προσωπικά, πιστεύω πως το ποσοστό των ΑΝΕΛ θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο του ποσοστού των εκλογών του Ιανουαρίου, αν και είμαι βέβαιος πως το φθαρμένο σύστημα που ακόμα υπάρχει στη χώρα, θα κάνει και πάλι ό,τι μπορεί για να «κουρέψει» τον Τσίπρα και να διαλύσει τον Καμμένο.
Δεν τους θέλουν γιατί είναι καθαροί.
Και γιατί ξέρουν τι θα πρέπει να περιμένουν όταν ξαναβγούν…

Ερώτηση: Υπάρχει ο κίνδυνος να τιμωρηθούν οι ΑΝΕΛ από τους ψηφοφόρους για τη μνημονιακή στροφή;

Νίκος Νικολόπουλος: Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να πιστέψουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι είτε θα ήταν καλύτερα να έχει αυτοδυναμία ο Τσίπρας, είτε ότι οι ΑΝΕΛ «βουλιάζουν», ακούγοντας τα «ηχεία» της διαπλοκής που θα επιχειρήσουν και πάλι να… παραμορφώσουν τον λαό.
Πιστεύω όμως πως ο λαός έχει πλήρη αντίληψη αυτού του βρώμικου παιχνιδιού.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου, οι δημοσκοπήσεις μας έβγαζαν ξεγραμμένους.
Το ίδιο ίσως θα γίνει και τώρα. Διαψεύστηκαν και θα ξαναδιαψευστούν!
Θυμηθείτε τι γινόταν στο δημοψήφισμα.
Θεοί και δαίμονες τα έβαλαν με τον Τσίπρα και τον Καμμένο.
Αυτοί όμως νίκησαν!
Θα νικήσουν και τώρα…
Ο λαός δεν ξεγελιέται πια, ούτε θα ψηφίσει πάλι τα κόμματα που ο ίδιος καταδίκασε…

Ερώτηση: Είσαστε ο ιδρυτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, το οποίο έχει κάνει εκλογική συνεργασία με το κόμμα των ΑΝΕΛ.
Αυτή η συνεργασία σας δίνει περιθώρια πολιτικών ελιγμών;
Και ποια μπορεί να είναι αυτά;

Νίκος Νικολόπουλος: Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ξεκίνησε μέσα από μια προσπάθεια φίλων σε όλη τη χώρα για τη δημιουργία ενός «χώρου» στον οποίο μπορούμε να μαζευτούμε όλοι όσοι πρεσβεύουμε τα χαρακτηριστικά που έχασε η ΝΔ του Σαμαρά.
Και επιπλέον, να διατυμπανίζουμε την βεβαιότητά μας ότι αυτή η κρίση δεν θα νικηθεί από κάποιους συγκεκριμένους «σωτήρες», αλλά μέσα από μία νέα εθνική συμμαχία που θα αλλάξει τον τόπο.
Αυτός ο «χώρος» σιγά – σιγά μεγάλωσε.
Έβρισκε νέες φίλους και νέους φίλους παντού.
Δημιουργήθηκαν πυρήνες των Χριστιανοδημοκρατών σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Και εξακολουθούν να υπάρχουν.
Ποτέ δεν διεκδικήσαμε όμως το «αλάθητο» ή την «μοναδικότητα».
Ποτέ δεν θέλησα να γίνω άλλος ένας πολιτικός αρχηγός…
Η βάση μας ήταν και είναι οι συνεργασίες.
Έτσι, βρεθήκαμε στον ίδιο δρόμο με τον Π. Καμμένο, ο οποίος μας εμπιστεύτηκε και τον εμπιστευτήκαμε.
Και έτσι συνεχίζουμε.
Όσο για τα περιθώρια «αυτονομίας» που έχω – εάν αυτό εννοείτε – να σας θυμίσω ότι δεν χρειάζομαι κόμμα για να μπορώ να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου.
Το έκανα πάντοτε…
Και ίσως γι’ αυτό δεν ήμουν ποτέ από τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

(πρώτη ενημέρωση 1 Σεπτεμβρίου 2015, 00:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης