Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Οι τρεις βασικοί στόχοι του Τσίπρα - Aπειλεί να μη μετέχει σε συμμαχική κυβέρνηση

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Οι τρεις βασικοί στόχοι του Τσίπρα - Aπειλεί να μη μετέχει σε συμμαχική κυβέρνηση
Τα πράγματα για τον Τσίπρα έγιναν δύσκολα από τη στιγμή που δέχθηκε έντονη κριτική μέσα στο κόμμα του
Τους βασικούς στόχους του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναλύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι εκείνος παλεύει για την επανεκλογή του, υπόσχεται ότι θα καταφέρει να «τρέξει» ένα παράλληλο πρόγραμμα με αυτό του Μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα απειλεί ότι αν δεν λάβει πλειοψηφία δεν θα μετέχει σε συμμαχική κυβέρνηση.
Πρώτος στόχος είναι η επανεκλογή του, η οποία σκιάζεται από την ύπαρξη της συμφωνίας με τους δανειστές.
Το μότο του: «Η μάχη για τη βελτίωση των όρων δεν έχει τελειώσει».
Γι' αυτόν τον λόγο, από τη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για «ανοιχτή συμφωνία» που θα επιτρέψει στην κυβέρνησή του να περάσει κάποια μέτρα ανάσχεσης των μνημονιακών επιπτώσεων.
«Τα πράγματα για τον Τσίπρα έγιναν δύσκολα από τη στιγμή που δέχθηκε έντονη κριτική μέσα στο κόμμα του όταν αποδέχθηκε τη λιτότητα των δανειστών.
Αυτή που είχε υποσχεθεί ότι θα σταματήσει.
Ωστόσο, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δεχθεί τους όρους των πιστωτών» επισημαίνει χαρακτηριστικά η FAZ.
Σε μια προσπάθεια να οικοδομήσει το βασικό δίλημμα των εκλογών, ο Τσίπρας, κατά τη FAZ, εκτοξεύει από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας την απειλή: ή μου δίνετε την απόλυτη πλειοψηφία ή δεν μετέχω σε καμία συμμαχική κυβέρνηση με τα παλαιά κόμματα.
Αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η FAZ επισημαίνει ότι η ΝΔ τείνει το χέρι της συνεργασίας προς όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα – συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή, όμως, σημειώνει η εφημερίδα, τώρα γίνονται εμφανείς οι αδυναμίες της απελθούσας κυβέρνησής του.
Για παράδειγμα, η σχολική χρονιά ξεκινάει σύντομα και 11.000 θέσεις είναι ακόμη κενές, αλλά και αναφορικά με το «καυτό» θέμα του μεταναστευτικού, όπου οι διοικητικές υπηρεσίες δεν είχαν δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν τα χρήματα που έδινε η ΕΕ για τη φροντίδα των μεταναστών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης