Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Ο πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ότι η τύχη του ρυθμίζεται από άλλους

Κουρουμπλής: Ο πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ότι η τύχη του ρυθμίζεται από άλλους
Μακρυδημήτρης: Η κατάκτηση του σεβασμού του αντιπάλου εξασφαλίζει κλίμα ειρήνης και ομαλότητας στην κοινωνία
Μπορεί να μην πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή, το υπουργείο Υγείας, αλλά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τελικά αναβαθμίστηκε με την τοποθέτησή του στο υπουργείο Εσωτερικών.
Πρώτο μέλημά του θα είναι «ο πολίτης να μην αισθάνεται ότι η τύχη του ρυθμίζεται από τους άλλους» όπως δήλωσε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, που ανέφερε και τις αρχές που έχει και θέλει να υπηρετήσει.
«Σας καλώ μαζί να εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο κατά την οποία η Αστυνομία να εμπεδώσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, τους οποίους πρέπει να νοιάζεται και να σέβεται, οι αρχές μας είναι αξιοκρατία, αξιοσύνη, αξιολόγηση και διαφάνεια» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Κουρουμπλής και πρόσθεσε.
«Είμαστε μια χώρα που αιμορραγεί, είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά είμαστε και σε ένα κρίσιμο γεωστρατηγικό σημείο όπου αυτές οι αναταράξεις μας επηρεάζουν.
Άνθρωποι που ρισκάρουν τη ζωή τους, δουλεύουν με πολύ χαμηλούς μισθούς.
Μαζί με τον κ. Τόσκα, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη, θα προσπαθήσουμε κάθε φορά, πιέζοντας με τον δικό μας τρόπο, ώστε οι κατανομές να είναι τέτοιες που να λαμβάνουν υπόψη τους τα σώματα που είναι στη πρώτη γραμμή της πραγματικής μάχης της καθημερινότητας.
Είναι στοίχημα της κυβέρνησης να αντιστρέψει τις ανισότητες.
Μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος εναλλάσσονται τα πρόσωπα και οι πολιτικές με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
Εμείς καλούμαστε σε αυτά τα πλαίσια να υπηρετήσουμε μαζί πολύ κρίσιμα θέματα»
Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Αντώνης Μακρυδημήτρης χαρακτήρισε από την πλευρά του ως «μία καλοκουρδισμένη μηχανή» τα σώματα ασφαλείας με τα οποία είχε μία άψογη συνεργασία.
Πρόσθεσε, πάντως, ότι μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις και εξήγησε ότι «οι νίκες κερδίζονται με στρατηγικές και όχι με μάχες σώμα με σώμα, νίκες με αθέμιτα μέσα πάσχουν από ηθική άποψη, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, η κατάκτηση του σεβασμού του αντιπάλου εξασφαλίζει κλίμα ειρήνης και ομαλότητας στην κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης