Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Να αποκλείονται από ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, εταιρείες που εμπλέκονται σε σκάνδαλα

Παπαδημούλης: Να αποκλείονται από ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, εταιρείες που εμπλέκονται σε σκάνδαλα
H Siemens συνέχισε να αναλαμβάνει έργα κι έπειτα από την καταδίκη της σε ΗΠΑ και Γαλλία, το 2008
Σκληρή κριτική στην Κομισιόν άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης για την απόφαση της να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με την ανάληψη έργων, χρηματοδοτούμενα από πόρους της ΕΕ, από εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα όπως η Siemens.
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο» υποστήριξε ότι τέτοιες εταιρείες «θα πρέπει να αποκλείονται από ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς» και χαρακτήρισε άκρως υποκριτικό τον ισχυρισμό που εμπεριέχεται στη απάντηση της Κομισιόν ότι «εφ’ όσον τα εθνικά κράτη δεν «αναχαίτισαν» τέτοια σκάνδαλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ευθύνες».
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντησή της ανέφερε ότι η Siemens συνέχισε να αναλαμβάνει έργα κι έπειτα από την καταδίκη της σε ΗΠΑ και Γαλλία, το 2008.
Έργα χρηματοδοτούμενα από πόρους της ΕΕ.
Στην πενταετία 2009, μόνον η χρηματοδότηση, την οποία έδωσε απ’ ευθείας η Κομισιόν σε έργα που… κατέληξαν στη Siemens, ανήλθε στα 776 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τους «συνδετικούς κρίκους» και τα κοινά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν τα σκάνδαλα, στα οποία πρωταγωνιστούν μεγάλες Γερμανικές εταιρείες, αναφέρθηκε δε διεξοδικά σε αυτό της Volkswagen.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη «συνήθεια» του Βερολίνου να παραβιάζει το όριο που έχει θέσει η Κομισιόν για τα επιτρεπτά πλεονάσματα, ο Δ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο ευρύτερο φαινόμενο της παραβίασης κανόνων εκ μέρους της Γερμανίας.
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να διαμορφώσει διεθνείς συμμαχίες, και ως προς αυτά τα ζητήματα, αλλά και να ενισχύσει τις διαπιστώσεις με προτάσεις.
Μια από αυτές, τόνισε, είναι να αποκλείονται από ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς εταιρείες, οι οποίες έχουν καταφανώς εμπλακεί σε σκάνδαλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης