Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης ενόψει της πρώτης αξιολόγησης

Επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης ενόψει της πρώτης αξιολόγησης
Στην ατζέντα και η εκλογή της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη
Σε εξέλιξη είναι από τις 9:00 το πρωί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι η εκλογή της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, αν και επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση ενόψει της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα «κόκκινα δάνεια», η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, κοκ.
Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να ορίσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέο «φροντιστήριο» απέναντι στους υπουργούς για τις δηλώσεις τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «αυτογκόλ» του υπουργού Παιδείας.
Πάντως προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ.Φίλης υποστήριξε ότι τα όσα είπε είναι «σχήμα λόγου».
«Μιλάτε για σχήματα λόγου, η ουσία είναι να ανορθωθεί η δημόσια εκπαίδευση» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων προσθέτοντας ότι «με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, αυτή είναι η εντολή του λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης