Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΛΑ.Ε): Η κυβέρνηση σχοινοβατεί - Δεν πρόκειται να διασωθεί όσα δεκανίκια και αν ζητήσει

Λαφαζάνης (ΛΑ.Ε): Η κυβέρνηση σχοινοβατεί - Δεν πρόκειται να διασωθεί όσα δεκανίκια και αν ζητήσει
"H Αριστερά θα πρέπει να επαναθεμελιωθεί", τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, Π. Λαφαζάνης
«Ο εφιάλτης που ζει η χώρα δεν μπορεί να συνεχιστεί», υπογράμμισε ο  επικεφαλής της Λαικής Ενότητας (ΛΑ.Ε),  Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας  στην πανελλαδική σύσκεψη της ΛΑ.Ε.
Ο ίδιος μίλησε για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «η απογοήτευση που έφερε στο λαό, δεν παραπέμπει στις καλένδες ούτε καθιστά μάταιη την ανάγκη του αντιμνημονιακού αγώνα».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «το δράμα με τη νεομνημονιακή κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ότι επιδεινώνει με τις επιλογές του την οικτρή κατάσταση αλλά και ότι σε κρίσιμους τομείς επιφέρει σχεδόν τη χαριστική βολή», προσθέτοντας πως «δεν  θα καταφέρει όμως να ολοκληρώσει την καταστροφή ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ παραπαίει και σχοινοβατεί.
Δεν πρόκειται να διασωθεί όσα δεκανίκια και αν ζητήσει στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ή στο νέο αρχηγό της ΝΔ.
Αν η κυβέρνηση Τσίπρα δώσει τη θέση της σε μια ευρύτερη κυβέρνηση εκείνης ή της άλλης μορφής με ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων ή και ΝΔ, πράγμα πολύ πιθανό, αυτό που θα καταφέρει δεν θα είναι φιλί ζωής στη μνημονιακή λεηλασία αλλά το ταχύτερο τέλος του συνολικού μνημονιακού μπλοκ».
Μιλώντας για την Πανελλαδική Σύσκεψη, χαιρέτισε τη θερμή αγωνιστική παρουσία του καθενός και κάθε μιας χωριστά, σημειώνοντας ότι κατά κοινή αναγνώριση παρουσιάζει μια εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον, το οποίο γίνεται πολύ μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο στη σημερινή συγκυρία όπου η κυβέρνηση έχει τεθεί σε τροχιά ραγδαίας φθοράς ίσως και κατάρρευσης.
Όπως είπε, «η ΛΑ.Ε. μπορεί να μην κατάφερε να είναι στη Βουλή αλλά αποτελεί μια πολιτική δύναμη που όχι μόνο είναι ζωντανή και όρθια αλλά και αναπτύσσει μετεκλογικά μια αξιοσημείωτη δυναμική, η οποία γίνεται αισθητή σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα και κυρίως στους κοινωνικούς αγώνες, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την αγωνιστική, τη μαχητική καιιδιαίτερα εντυπωσιακή, θα έλεγα, παρουσία μας στις πρόσφατες μεγάλες πορείες της Γενικής Απεργίας και του Πολυτεχνείου
Αυτή η αρχική δυναμική της ΛΑ.Ε. είναι στο χέρι μας να μετατραπεί το επόμενο διάστημα σε λαϊκό κύμα και σε «τσουνάμι», που θα σαρώσει τα μνημόνια για να ανοίξει νέους προοδευτικού δρόμους για την πατρίδα μας».
Ακόμη, ανέφερε «δεν είμαστε εδώ όσοι και όσες αποχωρήσαμε από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του τρίτου μνημονίου, για να συγκροτήσουμε με άλλο όνομα ένα πιο αριστερό και αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι παρεμφερές», αλλά με την επιδίωξη «να διαμορφώσουμε μια νέα ριζοσπαστική παράταξη που θα αποβλέπει στην ανασύνθεση της Αριστεράς μέσα από την επανίδρυση και επαναθεμελίωση της, στις συνθήκες της εποχής μας και με όρους που να απαντάνε στις προκλήσεις της εποχής μας».
Πρότεινε τη συγκρότηση ενός Φόρουμ όλων των αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων, όπου θα εξετάσουν συγκεκριμένα την ανάπτυξη κοινών δράσεων και κοινών πρωτοβουλιών.
Κατά τον ίδιο, η Αριστερά θα πρέπει να επαναθεμελιωθεί και να επανιδρυθεί όχι εν κενώ αλλά μέσα από τη συνέχεια των καλύτερων παραδόσεων της, να  επαναθεμελιωθεί θεωρητικά, πολιτικά, προγραμματικά και κινηματικά με αφετηρία τους μεγάλους στοχαστές της, τις μεγάλες επαναστατικές αναλαμπές και τα πιο πετυχημένα, έστω πρόσκαιρα, ανατρεπτικά και επαναστατικά της πειράματα.
«Πρώτο μέλημα στο πλαίσιο αυτής της επανίδρυσης μας είναι να στοχεύσουμε σε ένα νέο εθνικό ριζοσπαστικό σχέδιο που θα απαντά στην κρίση και θα δίνει στη χώρα διέξοδο και ανάσα.
Ένα νέο σχέδιο που θα απαντά στις μεγάλες ανάγκες για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία.
Στη μεγάλη ανάγκη για ένα νέο μεταβατικό παραγωγικό και αποδοτικό οικονομικό πρότυπο δικαιοσύνης με προοπτική ένα καινούργιο, σύγχρονο νικηφόρο σοσιαλισμό, μακριά από τα παλιά γραφειοκρατικά, αυταρχικά και δογματικά πρότυπα που δοκιμάσθηκαν και απέτυχαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Περαιτέρω, ανέφερε ότι το αισιόδοξο είναι ότι «ο ελληνικός λαός δεν περιορίζεται μόνο σε καταστάσεις παθητικής οργής και αγανάκτησης», κάνοντας αναφορά στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, στην πανελλαδική κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου στο Σύνταγμα, στην επιτυχημένη Πανελλαδική Γενική Απεργία της 12ης Νοέμβρη και τις μεγάλες πορείες που τη συνόδευσαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις μεγάλες πορείες για την ιδιαίτερα επίκαιρη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.
«Ποτέ, ίσως, μέσα σε δύο μόνο μήνες από τις εκλογές δεν έχει εκφρασθεί μια τόσο πλατιά δυσφορία και κυρίως τόσοι πολλοί και εντυπωσιακά μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες που αγκαλιάζουν όλα σχεδόν τα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
Τέλος, σημείωσε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη προγραμματική θέση η χωρίς όρους διαγραφή του δημόσιου χρέους και η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων».
Ο κ. Λαφαζάνης , μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός κάτω από τον βαρύ νεοαποικιακό μνημονιακό ζυγό έχουν ανάγκη ένα είδος απελευθέρωσης από την ιδιόμορφη οικονομική κατοχή και την ιδιόμορφη, υπό κοινοβουλευτικό μανδύα δικτατορία του ευρώ, του χρηματιστικού κεφαλαίου και των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Γι’ αυτήν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική απελευθέρωση έχουμε ανάγκη από Λαϊκή Ενότητα.
Από Λαϊκή δημοκρατική Ενότητα.
Από Λαϊκή ταξική Ενότητα.
Από Λαϊκή αριστερή προοδευτική Ενότητα.
Από Λαϊκή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Εμπρός ας συμβάλλουμε όλοι μας για αυτήν την ενότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης