Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη Δευτέρα 14/12 η κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα - Την Τρίτη η ψήφιση στην Ολομέλεια

Τη Δευτέρα 14/12 η κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα - Την Τρίτη η ψήφιση στην Ολομέλεια
Οι αρμόδιες επιτροπές θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη 15/12 αναμένεται να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής
Τη Δευτέρα 14/12 θα κατατεθεί στη Βουλή τελικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - λόγω επεξεργασίας του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) - προκειμένου να εκταμιευτεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιμγή να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο έως το μεσημέρι του Σαββάτου, όμως η εμπλοκή του ΓΛΚ το κατέστησε ανέφικτο.
Mε βάση το σχεδιασμό, οι αρμόδιες επιτροπές θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη 15/12 αναμένεται να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί φέρονται να έβαλαν «πάγο» στην πρόταση του υπουργού Οικονομίας κυρίου Γιώργου Σταθάκη να εξαιρέσει τα δάνεια των νοκοκυριών και των μικρομεσαίων από την εκχώρησή τους σε τρίτους (distress funds).
Αν το πολυνομοσχέδιο ψηφιστεί σύμφωνα με τον υπάρχονται προγραμματισμό, η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης