Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς όφελος όλων – Το παράλληλο πρόγραμμα υλοποιείται

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς όφελος όλων – Το παράλληλο πρόγραμμα υλοποιείται
"H συμφωνία του καλοκαιριού είναι δεσμευτική για όλες τις πλευρές", τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου
«Η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς όφελος όλων και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές απέναντι σε όλους», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ της Κυριακής.
Η ίδια αναφέρει ότι η συμφωνία του καλοκαιριού είναι δεσμευτική για όλες τις πλευρές και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλες οι πλευρές.
«Το ΔΝΤ λέει ότι με τα συμφωνηθέντα δεν φτάνουμε στο 3,5% στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
Κάτι τουλάχιστον παράξενο αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε πάει καλύτερα από ότι προβλεπόταν το καλοκαίρι, και με αυτήν την έννοια θα έπρεπε να ζητάνε και λιγότερα μέτρα.
Αντιλαμβανόμαστε ότι, σε μια ανοιχτή διαπραγμάτευση, διάφορα πράγματα λέγονται και για επικοινωνιακούς λόγους και εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς.
Όμως, αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ δεν πείθει ούτε εντός, ούτε εκτός Ελλάδας ότι η συμφωνία δεν βγαίνει», σημειώνει η κ. Σβίγκου.
Για το προσφυγικό, υπογραμμίζει ότι «αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει το σύνολο των χωρών της ΕΕ είναι ότι δεν υπάρχει plan b για την ίδια την Ευρώπη, αν δεν αντιμετωπίσει το προσφυγικό με όρους αλληλεγγύης και δημοκρατίας και επιμερισμού της ευθύνης».
Τονίζει ότι «δυστυχώς, κυβερνήσεις υποκύπτουν σε ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές και ενεργούν με μια κοντόφθαλμη λογική.
Ειδικά τα κράτη-μέλη της ΕΕ οφείλουν να σεβαστούν τόσο τις Διεθνείς Συνθήκες προστασίας των προσφύγων, όσο και τις επανειλημμένες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής.
Κάθε κράτος, ανάλογα με τις δυνατότητές του, πρέπει να παράσχει την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους».
Όπως αναφέρει, «είμαστε χώρα μεταναστών και προσφύγων, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έδειξαν από την πρώτη στιγμή την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους απέναντι στους ξεριζωμένους.
Δεν είναι δυνατόν, ούτε και δίκαιο, κράτη με πολύ μεγαλύτερη οικονομική ισχύ από την δική μας να γυρίζουν την πλάτη και να στρουθοκαμηλίζουν, με τη λογική «έξω από την πόρτα μου κι όπου θέλουν ας πάνε».
Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μια Ευρώπη α λα καρτ, που λειτουργεί με παρασυνάξεις, αποδομώντας έτσι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Περαιτέρω,η  κ. Σβίγκου αναφέρει ότι «το παράλληλο πρόγραμμα υλοποιείται, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο, ακριβώς επειδή είναι βασικός πυλώνας της κυβερνητικής στρατηγικής, η οποία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στην εφαρμογή της συμφωνίας και μόνο».
Ακόμη, σχετικά με τη στάση των συστημικών ΜΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νόμου για τις άδειες, η κ. Σβίγκου αναφέρει πως «είναι προφανές ότι κάποιοι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εκτός από την ιδιότυπη ασυλία της οποίας έχαιραν επί τόσα χρόνια, χάνουν σήμερα και την ψυχραιμία τους».
Κατά την ίδια, τις τελευταίες μέρες «βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πρωτοφανής πόλεμος λάσπης, που θυμίζει μέρες δημοψηφίσματος», συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν εκβιάζεται».
Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ και της κεντροαριστεράς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα ήταν αδιανόητο πολιτικοί αρχηγοί να στηρίζουν ένα καθεστώς ανομίας.
Όχι όμως στη χώρα μας, όπου επί ένα τέταρτο του αιώνα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν ήθελαν να θεσπίσουν ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, για να μην κόψουν τον ομφάλιο λώρο που ενώνει κανάλια, τράπεζες και επιχειρηματίες».
Τονίζει ότι ούτε το Ποτάμι «που -στα λόγια- κηρύττει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής, στήριξε την προσπάθεια να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», αλλά και ότι «και τα τρία κόμματα δεν άφησαν καμία αμφιβολία για το ποιες είναι οι εκλεκτές τους συγγένειες».
Για το αγροτικό και τις κινητοποιήσεις, η κ. Σβίγκου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται απέναντι σε δίκαια κοινωνικά αιτήματα και διεκδικήσεις ούτε και σε δημοκρατικές, ειρηνικές κινητοποιήσεις.
Παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε δίπλα στους μικρούς αγρότες, σε όσους επλήγησαν πραγματικά από την κρίση».
Κάνοντας αναφορά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρει  «φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο όχι μόνο για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την εμβάθυνση της πολιτικής του στρατηγικής με βάση τα νέα ερωτήματα που θέτει η συγκυρία».

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης