Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ωμή και απαράδεκτη παρέμβαση με απειλές Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης - Τι αποκαλύπτει η αναφορά της Τσατάνη

Ωμή και απαράδεκτη παρέμβαση με απειλές Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης - Τι αποκαλύπτει η αναφορά της Τσατάνη
H εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, κατέθεσε αναφορά σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου
Για ευθεία παρέμβαση στο έργο της και για απειλές που είχαν ως στόχο να παραιτηθεί από την έρευνα που αφορούσε την υπόθεση Λαϊκής και του Ανδρέα Βγενόπουλου και να παραδώσει τον φάκελο της δικογραφίας, κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, πάνω από 2,5 χρόνια διερευνούσε την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Ομως μετά την έρευνα που διεξήγαγε, την ογκοδέστατη δικογραφία πάνω από 3500 σελίδες, τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και των ανεξάρτητων ελεγκτών, καθώς και του υλικού που έστειλαν οι κυπριακές αρχές, δεν βρέθηκε τίποτα παράτυπο και η υπόθεση της Λαϊκής κατέληξε στο αρχείο.
Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο επικεφαλής της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, είχε καταγγείλει αθέμιτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από Παπαγγελόπουλο, Βαξεβάνη και Αγγέλη.
Η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα, κατέθεσε αναφορά σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός πιεστικά της ζήτησε να επιστρέψει τη δικογραφία που αφορούσε τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και ταυτόχρονα την απείλησε.
Ειδικότερα, η ίδια κάνει λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της με την αξίωση του υπουργού να σταματήσει την έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου, να παραδώσει τη δικογραφία για να αναλάβει η Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά και για απειλές που διατυπώθηκαν από τον κ. Παπαγγελόπουλο  εις βάρος της.
Στην τρισέλιδη αναφορά της η κ. Τσατάνη περιγράφει τόσο τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό, η οποία έγινε με δική της πρωτοβουλία της στο γραφείο του, όσο και τις δύο τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε από το κινητό του.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή τους, αυτή έγινε στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, μετά τις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της στη Βουλή και τις δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου «περί δικαστικών πραξικοπημάτων».  
Όπως αναφέρει η κ. Τσατάνη «περί τα μέσα Νοεμβρίου 2015, μετέβην στο γραφείο του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εις το υπουργείο Δικαιοσύνης κατόπιν τηλεφωνικής εκ μέρους μου πρωτοβουλίας, ώστε να μου εξηγήσει και να λυθούν οι τυχόν παρανοήσεις».
Όπως η ίδια σημειώνει «τότε εκ του σύνεγγυς του εξέθεσα ότι κατά νόμο χειριζόμουν την υπόθεση.
Όμως πιεστικά μου εζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς, από την οποία, όπως μου εδήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα.
Μάλιστα επί λέξει μου εδήλωσε ότι η εισαγγελέας διαφθοράς που χειριζόταν σχετική δικογραφία, η οποία μου είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματός μου προς συσχέτιση με συναφή την οποία και χειριζόμουν, ευρίσκεται δικονομικά εις στάδιο περαίωσης και η εν λόγω εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος των υπόπτων, τους οποίους με την ενέργειά μου σκόπευα να ευνοήσω, κατά την άποψή του.
Τότε εξέφρασα την απορία μου για το γεγονός γνώσεως υπ’ αυτού της εκ των προτέρων δικανικής κρίσεως της εισαγγελέως διαφθοράς.
Και επίσης απήντησα ότι η προκαταρκτική εξέταση είναι εκ του νόμου μυστική και ότι λυπάμαι για το γεγονός της εκ μέρους του απόπειρας παραβίασης του απορρήτου.
Καθ’ όσον αφορούσε στη διενέργεια από εμένα της εν λόγω προκαταρτικής εξέτασης, επιφυλάχθηκα δε για τα περαιτέρω μετά το πέρας αυτής, δι’ ο και υποβάλω στο παρόν χρονικό σημείο την παρούσα».
Ακόμη, στην καταγγελία της η κ.Τσατάνη σημειώνει ότι «κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που χειρίζομαι "παράνομα" στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος.
Χαρακτηριστικά δε, τόνισε ότι έχω στα χέρια μου...ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου... και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου».
Ειδικότερα, στην αναφορά της η κ. Τσατάνη αναφέρει ότι «την 22α Νοεμβρίου του 2015, ημέρα Κυριακή, περί ώρα 11.30 πρωινή, καθ’ ον χρόνο εκινούμην με το υπηρεσιακό όχημα, μετά το γραφείο, εδέχθην εις το κινητό μου τηλέφωνο δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι ήθελε να μου μιλήσει.
Η απάντησή μου ήτο ότι ευρισκόμουν καθ’ οδόν προς την οικία μου και ότι εντός ολίγων λεπτών θα ευρισκόμουν εκεί, απ΄όπου θα του τηλεφωνούσα η ίδια, όπως και έγινε.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε συμβουλευτικό δήθεν ύφος, μου συνέστησε εκ νέου να επιστρέψω τη δικογραφία που ‘χειρίζομαι παράνομα’ στην εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς και άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα ξεσπάσει σε βάρος μου άγριος πόλεμος.
Χαρακτηριστικά δε τόνισε ότι έχω στα χέρια μου... ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου... και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου.
Κατόπιν των ανωτέρω και με την απαιτούμενη ψυχραιμία του ανέφερα ότι είμαι αφοσιωμένη στο έργο μου».
Ακόμη, η ίδια κλείνοντας την αναφορά της τονίζει ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για όσα σε αυτή περιγράφει.
Όπως σημειώνει, «κατόπιν των ανωτέρω και με την απαιτούμενη ψυχραιμία τού ανέφερα ότι είμαι αφοσιωμένη στο έργο μου.
Εις το σημείο τούτο σας αναφέρω ότι για τις προαναφερθείσες επικοινωνίες του κ. αναπληρωτή υπουργού, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».
Σημειώνεται η αναφορά της κ. Τσατάνη κατατέθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ στις 23 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η απόφασής της να θέσει στο αρχείο την δικογραφία.
Πάντως, η αναφορά της κ. Τσατάνη έχει σταλεί από την ίδια στην πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία όπως ορίζει ο νόμος, την απέστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, διότι αφορά κυβερνητικό στέλεχος.

Η απάντηση του Παπαγγελόπουλου

Απάντηση στα δημοσιεύματα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, αναφέροντας ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στη Βουλή και αυτή θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα.  
Όπως αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος «η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί.
Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της.
Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία.
Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία της επίσκεψης της, επικαλείται δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας.
Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω. Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη.
Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα που αποκαλύπτει την αναφορά της Τσατάνη, παραθέτει και δήλώση του κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε εκφράσει την διαφωνία του να φύγει η δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς και να περάσει στα χέρια άλλου εισαγγελέα, ενώ διαψεύδει ότι απείλησε την εισαγγελική λειτουργό.
Όπως είπε ο ίδιος «της είπα να μην φοβάται διότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με διώξεις συναδέλφων μου.
Για την δικογραφία Βγενόπουλου της είπα πράγματι ότι η νομική μου άποψη ήταν ότι δεν έπρεπε να αφαιρεθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ότι έπρεπε να την επιστρέψει.
Ποτέ δεν μπήκα στην ουσία της υπόθεσης και ποτέ δεν την ρώτησα για την κρίση της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης