Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Tusk ίσως θέλει να στηρίξει ακραίες λογικές των χωρών του Visegrad

tags :
Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Tusk ίσως θέλει να στηρίξει ακραίες λογικές των χωρών του Visegrad
Η Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να συνεχίσει να έχει την πορεία που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια - Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας
Προειδοποίηση ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με αποσύνθεση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνοχή στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης απηύθυνε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, για τα κλειστά σύνορα, εκτίμησε ότι «ίσως θέλει να στηρίξει τις ακραίες οπτικές των χωρών του Visegrad».
Ακόμη, ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι η Ν.Δ. «ή θα αποφασίσει να βοηθήσει και να στηρίξει αυτά τα οποία με ειλικρίνεια πιστεύω ότι συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών ή θα παίζει ένα παιχνίδι για λόγους μικροπολιτικούς, το οποίο βοηθάει τους κύκλους που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα».
Συνεχίζοντα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες οι σκιές που επιχειρούνται για τα θέματα της Δικαιοσύνης.
«Αυτή η επίθεση η οποία γίνεται και οι σκιές που προσπαθούν να αφήσουν στα θέματα της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν από εμάς.
Έχει γίνει μια προσπάθεια διερεύνησης που θα πάει μέχρι τέλους.
Είτε είναι η λίστα Borjans, είτε είναι η λίστα Lagarde, είτε είναι τα δάνεια τα οποία δίνονταν χωρίς εγγυήσεις».
Τόνισε δε ότι «η Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να συνεχίσει να έχει την πορεία που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Να απαντήσει και η Ν.Δ. γιατί έβγαλε ξαφνικά από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον κ. Μεϊμαράκη την ώρα που πήγαινε να συζητηθεί».
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας και οφείλουν όλοι, εάν θεωρούν ότι πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση και να μπει η χώρα στην αναπτυξιακή πορεία, να μην δημιουργηθούν εμπόδια.
Τέλος, σχετικά με την αδειοδότηση των καναλιών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών δεν μπορεί να εξυπηρετείται από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης