Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβόπουλος: Είχα προσωπική κόντρα με τον κ. Thomsen την άνοιξη του 2011

Προβόπουλος: Είχα προσωπική κόντρα με τον κ. Thomsen την άνοιξη του 2011
Είχα προτείνει ένα μίγμα δημοσιονομικό που στηριζόταν κατά 2/3 σε δημοσιονομικά μέτρα και κατά 1/2 στη φορολογία
Την άνοιξη του 2011 ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, είχε έρθει σε προσωπική κόντρα με τον Poul Thomsen του ΔΝΤ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Ο κ. Προβόπουλος θύμισε, επίσης, ότι σε συνάντηση Merkel - Sarkozy προέκυψε η επιλογή του PSI, η οποία έκανε τα πράγματα χειρότερα, στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση.
Και υπογράμμισε ότι είχε εγκαίρως προτείνει ένα μίγμα δημοσιονομικό που στηριζόταν κατά 2/3 σε δημοσιονομικά μέτρα και κατά 1/2 στη φορολογία με διεύρυνση της φορολογικής βάσης το οποίο εκτιμά ότι θα είχε συμβάλει καθοριστικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Τέλος, επεσήμανε ότι ο ίδιος θεωρεί προτιμότερο η χώρα να είχε λάβει εξαιρετικά σκληρά μέτρα εξαρχής τα οποία θα είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια έως και του 15% του ΑΕΠ και ίσως δύο τρία σκληρά χρόνια, αλλά σήμερα θα βρισκόταν στην ανάπτυξη και θα κάλυπτε ήδη τις απώλειες των παρελθόντων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης