Τελευταία Νέα
Πολιτική

Να συγκεντρώνονται όλες οι τροπολογίες σε ένα νομοσχέδιο στα τέλη κάθε μήνα θα προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής

Να συγκεντρώνονται όλες οι τροπολογίες σε ένα νομοσχέδιο στα τέλη κάθε μήνα θα προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής
Ο Ν. Βούτσης εξετάζει το ενδεχόμενο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των αλλεπάλληλων τροπολογιών
Την προοπτική να ενσωματώνονται όλες οι τροπολογίες που κατατίθενται ξεχωριστά στα επιμέρους σχέδια νόμου σε ένα αυτόνομο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση στα τέλη του κάθε μήνα φέρεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να εξετάζει σοβαρά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Σύμφωνα με πηγές από το Προεδρείο της Βουλής, ο κ. Βούτσης προανήγγειλε την κατάθεση της άτυπης πρότασης στην Διάσκεψη των Προέδρων, που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου 2016 και αναμένεται να την υποβάλει επισήμως στην Ολομέλεια.
Ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι το πρόβλημα με τις τροπολογίες παροξύνεται επειδή δεν υπάρχει «κανονικότητα» στη νομοθέτηση, λόγω της εμπλοκής των θεσμών στη διαπραγμάτευση και την νομοθετική λειτουργία της κυβέρνησης.
Η πρόταση δεν απερρίφθη στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής από τον βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος πρότεινε να την δει το Προεδρείο της Βουλής.
Επιπλέον, κύκλοι του προέδρου, ανέφεραν ότι δεν εκφράζεται καμία δυσφορία προς την κυβέρνηση εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, διαψεύδοντας έτσι δημοσιεύματα που υποστήριζαν νωρίτερα σήμερα ότι ο κ. Βούτσης εξέφρασε την δυσφορία του στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αλλεπάλληλες τροπολογίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης