Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Σαφής η αντίθεση των Ευρωπαίων στις επιδιώξεις του ΔΝΤ για προληπτική νομοθέτηση

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Σαφής η αντίθεση των Ευρωπαίων στις επιδιώξεις του ΔΝΤ για προληπτική νομοθέτηση
Δεν είναι μόνη η ελληνική κυβέρνηση αλλά εκείνοι που προσπαθούν να υπονομεύσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Μόνη δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά εκείνοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν τη διαδικασία υλοποίησης της αξιολόγησης, υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.
Η κ. Σβίγκου τόνισε ότι εκείνο που καταδείχτηκε μετά και την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, είναι η σαφής αντίθεση από την πλευρά των Ευρωπαίων στις επιδιώξεις του ΔΝΤ.
Παρέπεμψε και στις δηλώσεις των Juncker, Gualtieri, Pittella που «προσπάθησαν να αποδομήσουν τη στάση του ΔΝΤ, λέγοντας ότι ζητάει παράλογα και αντισυνταγματικά μέτρα, τασσόμενοι σαφέστατα υπέρ των ελληνικών θέσεων και της ελληνικής πλευράς».
Σε ερώτηση για το κατά πόσο πιστεύει ότι όλες αυτές οι δηλώσεις θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στο ζήτημα της Ελλάδας, η κ. Σβίγκου τόνισε πως το θεωρεί μονόδρομο, «όπως και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που είναι και ο στόχος που έχει τεθεί».
«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε άλλο, πέρα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου», είπε, επισημαίνοντας ότι «έχουν βρεθεί τα μέτρα τα οποία καλύπτουν το 3% ΑΕΠ, που ήταν και ο στόχος της συμφωνίας, και δεν μπορεί να υπάρξει καμία παρέκκλιση από αυτό».
Προσέθεσε, δε, ότι «όλες οι άλλες επιδιώξεις, όλα τα άλλα σενάρια τα οποία ακούγονται, όλες οι άλλες παρασκηνιακές διεργασίες οι οποίες βάλλουν κατά της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, νομίζω ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε αυτούς που τα σχεδιάζουν».
Η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα που μπλοκάρει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι η αμφισβήτηση από πλευράς ΔΝΤ των οικονομικών στοιχείων που έχει επιδείξει η ελληνική οικονομία αλλά και η προληπτική νομοθέτηση για την οποία ασκεί πιέσεις. «Όταν φτάνει το ΔΝΤ να αμφισβητεί και τα στοιχεία της Eurostat, καταλαβαίνετε ότι είναι πρόσχημα από κάποιους που προσπαθούν να βάλουν για τις δικές τους σκοπιμότητες προσκόμματα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης