Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκαλύψεις – φωτιά για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα – Πως εμπλέκεται ο Τσίπρας

Αποκαλύψεις – φωτιά για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα – Πως εμπλέκεται ο Τσίπρας
Ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα παρενοχλούσε σεξουαλικά τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας
Αποκαλύψεις για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Franklin Ramon Gonzalez (Φράνκλιν Ραμόν Γκονζάλες), ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την επιστολή του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, στον πρόεδρο της Βενεζουέλας σχετικά με το θέμα, κάνει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα».
Πρόκειται για το δημοσίευμα με τίτλο «Ο “ζωηρός” πρέσβης της Βενεζουέλας και η παρέμβαση Αλέξη», σύμφωνα με το οποίο «βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο εντιμότατος πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ».
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για περιστατικά που σημειώθηκαν το 2013 και αφορά πέντε υπαλλήλους της πρεσβείας, όπως κατήγγειλαν οι ίδιες, κάνοντας λόγο για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη που ήταν συνεχής.
Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην πρέσβης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χρησιμοποιούσε πολύ συχνά βία.
Χαρακτηριστικά νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι «κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μου χαΐδευε το μπούτι.
Μέσα στο αυτοκίνητο μου είπε να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα.
Όταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».
Πάντως, ο Φράνκλιν Ραμόν Γκονζάλες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κλήθηκε στο Καράκας για εξηγήσεις και ο αντικαταστάτης του απέλυσε τις τέσσερις από τις πέντε υπαλλήλους που τον είχαν καταγγείλει.
Το ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός,  Α. Τσίπρας, έστειλε τον Μάρτιο του 2013 επιστολή για το θέμα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ν. Μοράλες, ζητώντας την απομάκρυνσή του πρέσβη προτού ξεσπάσει σκάνδαλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τα συστημικά μέσα για να βλάψει την Αριστερή παράταξη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιστολή του κ. Τσίπρα μεταξύ άλλων ανέφερε «εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με το νέο πρέσβη στην Αθήνα.
Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».
Σημειώνεται τέλος, ότι άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της ζητά εξηγήσεις και απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που εμπλέκει τον Έλληνα πρωθυπουργό σε υπόθεση συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Τι αναφέρει η ΝΔ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, με αφορμή τον συγκεκριμένο δημοσίευμα, αναφέρει ότι «ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.
Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.
Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.
Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;».
Σύμφωνα με τη ΝΔ, « ο  Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.
Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης