Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ.Περιβάλλοντος): Μπαίνουμε σε νέα φάση συνολικά για την οικονομία – Ισχυρή ώθηση ο αγωγός ΤΑΡ

Σκουρλέτης (υπ.Περιβάλλοντος): Μπαίνουμε σε νέα φάση συνολικά για την οικονομία – Ισχυρή ώθηση ο αγωγός ΤΑΡ
Έχει χαρακτηριστεί έως ένα από τα δέκα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο τόνισε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι «μπαίνουμε σε μια νέα φάση συνολικά για την οικονομία» διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ (εγκαινιάζεται αύριο στη Θεσσαλονίκη) «θα δώσει μια ισχυρή ώθηση για να πάμε μπροστά».
«Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα δέκα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο και το γεγονός ότι εισέρχεται κατά περίπου 500 χιλιόμετρα από τη χώρα μας αναδεικνύει και τον ιδιαίτερο γεωστρατηγικό χαρακτήρα που έχει η Ελλάδα» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Σκουρλέτης.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι το ελληνικό τμήμα του αγωγού, μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων που θα διέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, σε πρώτη φάση θα απασχολήσει περί τα 8.000 άτομα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του (τέλη του 2019 με αρχές 2020, όπως είπε) θα δημιουργηθούν και άλλες έμμεσες θέσεις εργασίας.
Ο κ.Σκουρλέτης ανέφερε ότι στη συνάντηση που θα έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το Βούλγαρο ομόλογό του, θα συζητήσουν το ζήτημα της επικείμενης κατασκευής του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, ο οποίος θα αποτελέσει ουσιαστικά κάθετο άξονα πάνω στον TAP και θα επεκταθεί προς τη βόρεια Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι θα εξεταστεί και η πορεία ενός τρίτου μεγάλου ενεργειακού έργου για την Ελλάδα, του Πλωτού Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου, που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη.
«Είναι δύο έργα συνοδά του αγωγού TAP που η κατασκευή τους επιβεβαιώνει τον ρόλο της χώρας ως ισχυρό ενεργειακό κόμβο» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης