Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να έχει τα βαρίδια της διαπλοκής και της λάσπης

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να έχει τα βαρίδια της διαπλοκής και της λάσπης
Στο κενό έπεσε η απόπειρα της ΝΔ να ρίξει σκιές στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε η κα.Σβίγκου
Την θέση ότι η επόμενη ημέρα για την χώρα δεν μπορεί να έχει τα βαρίδια της διαπλοκής  και της λάσπης διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στις χθεσινές συζητήσεις στη Βουλή για την τροπολογία επί της διάταξης του πολυνομοσχεδίου για τις offshore.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Σβίγκου υποστήριξε πως με τη στάση της η ΝΔ έμεινε απομονωμένη.
«Χτες στη Βουλή μόνο η ΝΔ απουσίαζε.
Τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έμεινε απομονωμένη η ΝΔ.
Τώρα ψάχνουν στη ΝΔ ποιος είχε τη "φαεινή” ιδέα να αποχωρήσουν» είπε η κα.Σβίγκου, η οποία επεσήμανε ότι η ΝΔ επέλεξε την αποχώρηση από τη Βουλή, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησε να ρίξει σκιές στον ΣΥΡΙΖΑ και να επηρεάσει την εικόνα που έχουν οι πολίτες για το σύνολο του πολιτικού συστήματος.
«Μέρος αυτής της τακτικής ήταν να κατατεθεί από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ερώτηση για τις off shore με σκοπό να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή και να υιοθετηθεί άκριτα από την αξιωματική αντιπολίτευση το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος".
Μέσα από μια τακτική λάσπης, επιχειρήθηκε να δοθούν χαρακτηριστικά ενός επικοινωνιακού αγώνα.
Και ενώ έγινε όλη αυτή η ιστορία τις προηγούμενες ημέρες, όταν τελικά συζητήθηκε το θέμα στη Βουλή με τη νέα τροπολογία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ κρύφτηκε» είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η απόπειρα της ΝΔ να ρίξει σκιές στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό σύστημα, έπεσαν στο κενό, ακριβώς επειδή με τον πλέον εύγλωττο τρόπο καταδείχθηκε το ποιος θέλει πραγματικά να υπάρχει διαφάνεια στην πολιτική ζωή και ποιος δεν θέλει.
Κανένας βουλευτής και κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε τις αιτιάσεις της ΝΔ.
Το αντίθετο.
Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να αλλάξει μια ασαφής διάταξη η οποία μπορεί φαινομενικά να ήταν σκληρή, αλλά στην πρακτική της εφαρμογή όχι μόνο δεν ήταν σκληρή, αλλά άφηνε επί της ουσίας ατιμώρητους αυτούς που θα έπρεπε να ελεγχθούν και ενδεχομένως να τιμωρηθούν για παραβιάσεις της νομοθεσίας» είπε η κα.Σβίγκου.
«Δυστυχώς για τη ΝΔ, δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής καμία πολιτική πρωτοβουλία που να μην έχει καθοδηγηθεί από συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα και από συγκεκριμένα συμφέροντα.
Το δήθεν φιλελεύθερο προσωπείο του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να συνάδει με το λαϊκισμό, την υποκρισία και τη λάσπη», υπογράμμισε η κα. Σβίγκου προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται ούτε με το λαϊκισμό ούτε και με τη λάσπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης