Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Γνωστές οι συνταγματικές προβλέψεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος – Δεν χωρά δεύτερη ανάγνωση

Σκουρλέτης: Γνωστές οι συνταγματικές προβλέψεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος – Δεν χωρά δεύτερη ανάγνωση
Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Την θέση ότι οι συνταγματικές προβλέψεις για τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος είναι γνωστές και δεν χωρά δεύτερη ανάγνωση ή διαφορετική προσέγγιση διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πως έχει αντιληφθεί ότι η συζήτηση που ξεκινά δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης σε ανοιχτή προσέγγιση, προτάσεις και διάλογο.
«Ενδεχομένως να γίνουν νέες ρυθμίσεις και διατάξεις που θα προβλέπουν  έναν διευρυμένο ρόλο στα δημοψηφίσματα» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος σε ότι αφορά την εκλογή του ΠτΔ από το λαό, τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν και εάν θα πάμε σε μια τέτοια πολιτειακού χαρακτήρα αλλαγή», υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα δεν ταιριάζουν άλλα μοντέλα που ισχύουν σε άλλες χώρες.
«Καλό είναι να δούμε τα περιθώρια ενίσχυσης του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να ανατρέπεται η παράδοση που υπάρχει μέχρι σήμερα» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ν. Φίλη ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής, τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος.
Επιπλέον, ο κ.Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν για τον ΑΔΜΗΕ και τον οδικό χάρτη που διασφαλίζει την ΔΕΗ.
Για τους ιδιωτικούς παρόχους ρεύματος είπε ότι δεν επιτρέπεται η αλλαγή εταιρίας από τη ΔΕΗ σε άλλους όταν ο πελάτης έχει χρέος ή δεν έχει κάνει διακανονισμό προς τη ΔΕΗ ενώ για το Ελληνικό, είπε πως η κυβέρνηση πέτυχε να βελτιώσει σημαντικά τους όρους της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης