Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΛΑΕ): Ένα ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό πνίγει τη χώρα στην παρακμή

Λαφαζάνης (ΛΑΕ): Ένα ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό πνίγει τη χώρα στην παρακμή
Τι ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Π. Λαφαζάνης, από το Μεσολόγγι
«Ένα απολύτως ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό, που μόνο σε αποικία θα μπορούσε να επικρατεί, πνίγει τη χώρα στην παρακμή, το ξεπούλημα, το ψέμα, την ηθική σήψη, την διάλυση και την κοινωνική λεηλασία», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) από το Μεσολόγγι.
Μετά τις πετυχημένες συγκεντρώσεις στη Χαλκίδα και το Ηράκλειο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή συγκέντρωση της ΛΑ.Ε, την Παρασκευή (10/6) το βράδυ, με ομιλητή τον επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι η συγκέντρωση της ΛΑ.Ε ήταν από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει η Αριστερά στην ιστορική πόλη και σε αυτήν συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή, πολίτες πέραν της Αριστεράς, οι οποίοι αναζητούν μαζί της μια δημοκρατική και πατριωτική αντιμνημονιακή διέξοδο στον τόπο.
Ο Π. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, αφού πέρασε το πρωί από τη Ναύπακτο και έδωσε συνέντευξη στην πόλη, έφθασε το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, ενώ μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε, πραγματοποίησαν το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα μεγάλη περιοδεία στην πόλη του Μεσολογγίου και ιδιαίτερα στα μαγαζιά της πόλης, συζητώντας με πολύ κόσμο για τις θέσεις και της προτάσεις της ΛΑ.Ε
Τα στελέχη της ΛΑ.Ε είδαν από πρώτο χέρι την υποτονική κίνηση στην τοπική αγορά και τα πολυπληθή ''λουκέτα'' με κλειστά καταστήματα.
Ταυτόχρονα, τα στελέχη της ΛΑ.Ε διαπίστωσαν την απήχηση που βρίσκουν στον κόσμο οι θέσεις της ΛΑ.Ε και πρώτα απ' όλα η ανάγκη για εθνικό νόμισμα, θέση που συναντούσε μεγάλη αποδοχή στους απλούς ανθρώπους.
Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης και τα τοπικά στελέχη της Α.Ε συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην επαναφορά όλων των εργατικών κατακτήσεων ως θεμελιώδη προγραμματική κατεύθυνση της ΛΑ.Ε.
Κατά την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως
«ένα απολύτως ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό, που μόνο σε αποικία θα μπορούσε να επικρατεί, πνίγει τη χώρα στην παρακμή, το ξεπούλημα, το ψέμα, την ηθική σήψη, την διάλυση και την κοινωνική λεηλασία».
Όπως είπε, «αποτελεί όνειδος για τη χώρα να συγχαίρει ο Λευκός Οίκος, χωρίς καμιά εγχώρια διαμαρτυρία, τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ξεφορτώθηκε τους ''ακραίους από την κυβέρνηση του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας να δηλώνει ότι ζηλεύει τον πρωθυπουργό για το ξεδιάντροπο πραξικόπημα των 7.500 σελίδων σκληρών μέτρων, χωρίς να ανοίξει μύτη και την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατοικοεδρεύει στην Λέσχη Bilderberg, προκειμένου να τύχει υποστήριξης από τα παγκόσμια αντιδραστικά κέντρα για την αναρρίχηση στην πρωθυπουργία».
«Δεν θα ζηλεύει για πολύ ο κ. Βάλς τον Αλ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας «ούτε οι Αμερικανοί θα επιχαίρουν για πολύ για τους ''ακραίους'' που διώχτηκαν από την κυβέρνηση.
Ο λόγος είναι απλός: γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τον Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς και θα επιβάλλει μια νέα αντιμνημονιακή πορεία στη χώρα».
Στη συνέχεια ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι  «Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση κρατάει σφικτά η μια την άλλη σε ένα κακόγουστο παιχνίδι αλληλοστήριξης με θύμα τη χώρα και τον ελληνικό λαό.
Αν η κυβέρνηση διατηρείται ακόμα στην εξουσία, παρά τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων και το ξεπούλημα της χώρας, αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στο ότι δεν υπάρχει απέναντι της στη Βουλή πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση.
Αντίθετα, κυρίως ο Κ. Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Β. Λεβέντης, δίνουν τα καλύτερα άλλοθι στην κυβέρνηση και αποτελούν τα καλύτερα στηρίγματα και δεκανίκια της, αφού για όλους αυτούς τα μνημόνια και η πιο τυφλή εφαρμογή τους, μαζί με την απόλυτη πειθάρχηση στους πιστωτές, συνιστούν ευαγγέλιο για τη χώρα».
Ακόμα, ο κ. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι πουλιέται φθηνά το Ελληνικό, τόνισε ότι το γεγονός αυτό «έρχεται να τεκμηριώσει πλήρως το παράνομο της πώλησης και την ανάγκη ποινικής δίωξης για απιστία όσων την πραγματοποιούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Ελληνικό θα έπρεπε να πωληθεί με μεγαλύτερο τίμημα.
Η πώληση του είναι έτσι κι' αλλιώς εγκληματική».
Σήμερα, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης «χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στον τόπο, με μια μεγάλη εργατική λαϊκή εξέγερση, οι οποίες θα πρέπει να έχουν στην προμετωπίδα τους τρεις μεγάλες αλληλένδετες προγραμματικές προτεραιότητες: την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη για τη συγκρότηση εθνικού νομίσματος και τη σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και μια ευρεία ''σεισάχθεια'' στο ιδιωτικό χρέος και τέλος την άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, μαζί με την πλήρη διερεύνηση του μέγα – σκανδάλου των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικά της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης.
Η ΛΑ.Ε υποστηρίζει τη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού κοινωνικού μετώπου όλων των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με ελάχιστη προγραμματική αφετηρία τις παραπάνω ανατρεπτικές επιλογές, για τη διέξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση του τόπου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης