Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψυχραιμία συστήνει στη Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση αναφορικά με τις αντιδράσεις της στον εκλογικό νόμο

Ψυχραιμία συστήνει στη Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση αναφορικά με τις αντιδράσεις της στον εκλογικό νόμο
«Η ΝΔ δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, πολύ περισσότερο, όταν αυτές θα γίνουν το 2019, με τη χώρα να έχει βγει από την επιτήρηση και τα μνημόνια»
Η Νέα Δημοκρατία, σε όλες τις δημοσκοπήσεις – ακόμα και σε αυτές που προέβλεπαν ότι θα κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές με επτά μονάδες διαφορά - συγκεντρώνει ποσοστά γύρω στο 20%.
Δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, πολύ περισσότερο, όταν αυτές θα γίνουν το 2019, με τη χώρα να έχει βγει από την επιτήρηση και τα μνημόνια.
Αυτά σχολίασε η κυβέρνηση ως απάντηση σε διαρροές της Νέας Δημοκρατίας περί της συζήτησης της αλλαγής του εκλογικού νόμου, με τις οποίες η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό λόγω «φοροκαταιγίδας».
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, «η θέση για αναλογικό εκλογικό σύστημα είναι πάγια θέση αρχής των κομμάτων που συγκροτούν την παρούσα κυβέρνηση».
Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, εννέα μήνες μετά τις πρόσφατες εκλογές και περισσότερα από τρία χρόνια πριν από τις επόμενες, «δεν συνιστά κανενός είδους αιφνιδιασμό ή τακτικισμό».
Για να προσθέσουν: «Ως εκ τούτου θα περιμέναμε από τη Νέα Δημοκρατία μια πιο ψύχραιμη στάση, στην συζήτηση για το τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και το πολιτικό σύστημα της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης