Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Σε σταυροδρόμι η Ευρώπη – Τώρα θα κριθεί το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Σε σταυροδρόμι η Ευρώπη – Τώρα θα κριθεί το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης
Οι πολιτικές λιτότητας και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους απομακρύνουν τους πολίτες από την ιδέα της ΕΕ είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι και ότι ο δρόμος που τελικά θα επιλέξει, θα κρίνει το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης και το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
Σε δηλώσεις της στο Mega η κα.Σβίγκου είπε ότι η ηγεσία της Ευρώπης δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τι ακριβώς οδήγησε τους Βρετανούς να ψηφίσουν για την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ.
«Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι οι πολιτικές λιτότητας και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους που απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο τους Ευρωπαίους πολίτες από την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης.
Υπό αυτήν την έννοια, έχει σημασία το πώς οι αριστερές, και ευρύτερα οι προοδευτικές, δυνάμεις θα μπορέσουν να δώσουν ένα άλλο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο στην Ευρώπη» είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
«Από τη μια πλευρά υπάρχει η άνοδος της ακροδεξιάς και της εθνικής περιχαράκωσης και από την άλλη θα πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όλων εκείνων που οραματίζονται μια Ευρώπη κοινωνική, μια Ευρώπη δημοκρατική, μια Ευρώπη αλληλέγγυα ως τη μόνη απάντηση στους εθνικισμούς κάθε είδους.
Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την κρίση της Ευρώπης και την οικονομική κρίση που πλήττει και την Ελλάδα με τις ίδιες πολιτικές που τη δημιούργησαν.
Δεν μπορείς να απαντήσεις αυτή τη στιγμή στις τάσεις απόσχισης από την ΕΕ με ακόμη περισσότερη λιτότητα, με ακόμη περισσότερη περιστολή των δικαιωμάτων, με ακόμη περισσότερη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.
Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχει αντιληφθεί η ΝΔ, η αντιπολίτευση στη χώρα μας και δεν το έχει αντιληφθεί και η ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ανήκει, το ΕΛΚ» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι για αυτό «αποκαλούν και αποκαλούσαν "λαϊκισμό" πάντα όσες πολιτικές προτάσεις ήταν στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού και των πολιτικών λιτότητας».
«Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο κλείνουν τα μάτια μπροστά στη φοβερή κοινωνική κατακραυγή που έχουν οι ίδιες πολιτικές που, όπως είπα προηγουμένως, δημιούργησαν την κρίση» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας ποια στάση κράτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πέρυσι το καλοκαίρι, απέναντι στους εκβιασμούς προς τη χώρα και τη χρηματοπιστωτική ασφυξία την οποία προσπάθησαν να επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι.
«Αντί να σταθούν στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, ζητούσαν από τους Ευρωπαίους ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Ελλάδα, ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δικαιωμάτων» υπογράμμισε η κα. Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης