Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζεμπεργκ (ΝΔ): Το Brexit θα αναιρεθεί στην πράξη – Δεν θα γίνει

Βόζεμπεργκ (ΝΔ): Το Brexit θα αναιρεθεί στην πράξη – Δεν θα γίνει
Οι επιπτώσεις ενός Brexit για την Ελλάδα θα φανούν σε τουρισμό και εξαγωγές τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι το Brexit θα αναιρεθεί στην πράξη και δεν θα γίνει διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η ευρωβουλευτής της ΝΔ διατύπωσε ότι κατά την άποψη της το δημοψήφισμα δεν θα γίνει.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό και η εφαρμογή του θα μπορούσε και να αδρανήσει.
Εάν ο πρωθυπουργός που θα εκλεγεί δεν ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το δημοψήφισμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Boris Johnson δεν θα θέσει υποψηφιότητα.
Αυτό είναι η νομική πτυχή.
Η πολιτική πτυχή θα είναι στη βούληση και σε επίπεδο πολιτικής βούλησης κανείς δεν ξέρει» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Αναφερόμενη στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στην ΕΕ σε περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας, εκτίμησε ότι το Brexit θα επηρεάσει πρώτα από όλα το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά– από ενωμένο, την επόμενη μέρα θα μετατραπεί σε διαιρεμένο και διχασμένο, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η κα. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για τους Έλληνες φοιτητές, αλλά κυρίως για τον τουρισμό και τις εξαγωγές.
«Τυχόν αποχώρηση θα ενδυναμώσει τις φωνές των ευρωσκεπτικιστών» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, η οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις σε επίπεδο πολιτικό και θα αναιρεθεί στην πράξη το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης