Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Ιστορική στιγμή η κατάθεση του εκλογικού νόμου - Ενδυναμώνεται η λαϊκή βούληση

Ρ. Σβίγκου: Ιστορική στιγμή η κατάθεση του εκλογικού νόμου - Ενδυναμώνεται η λαϊκή βούληση
«Τώρα βρίσκονται τιμητές ενός ΟΧΙ το οποίο πολέμησαν με κάθε τρόπο»
Ως μία ιστορική στιγμή για τον θεσμό της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κατάθεση του εκλογικού νόμου στη Βουλή η Ράνια Σβίγγου, επισημαίνοντας πως η ψήφιση του νομοσχεδίου «θα ενδυναμώσει τη λαϊκή βούληση και την έκφραση της αντιπροσωπευτικότητας»,
«Σε κάθε περίπτωση, επιμένουμε στην πρότασή μας.
Θεωρούμε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αντιπροσωπευθούν οι πολίτες γνήσια και να υπάρξει μεγαλύτερη ενδυνάμωση της λαϊκής κυριαρχίας.
Και όσοι θεωρούν ότι μπορούν να κρύβονται πίσω από εκλογικά συστήματα και να θωρακίζονται με αυτή την έννοια απέναντι στην έκφραση της λαϊκής βούλησης, νομίζω ότι βρίσκονται πολλαπλώς εκτεθειμένοι πολιτικά», ανέφερε σε σημερινές (6/7) της δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίζοντας, υποστήριξε πως όταν ξεκίνησε ο διάλογος για τον εκλογικό νόμο ήταν εφικτός ο στόχος των 200 ψήφων, προσθέτοντας πως «αν άλλαξαν στάση κάποια από τα κόμματα στην πορεία, είναι κάτι το οποίο πρέπει τα ίδια να δικαιολογήσουν».
Επίσης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με το «Plan X» του Γιάνη Βαρουφάκη:
«Τώρα βρίσκονται τιμητές ενός ΟΧΙ το οποίο πολέμησαν με κάθε τρόπο.
Έχασαν, ακριβώς γιατί η προπαγάνδα και η τρομοκρατία έπεσαν στο κενό, και τώρα έρχονται, ένα χρόνο μετά, και δείχνουν ακόμα το πόσο πολύ φοβούνται τη λαϊκή βούληση.
Φοβούνται την λαϊκή έκφραση και ξορκίζουν τη μεγαλειώδη, δημοκρατική παρέμβαση του ελληνικού λαού στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, δείχνοντας πώς αντιλαμβάνονται την ίδια τη Δημοκρατία».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης