Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρεμαστινός: Η απλή αναλογική θέλει πολιτικούς που θα μπορούν να συμφωνήσουν για την πατρίδα

Κρεμαστινός: Η απλή αναλογική θέλει πολιτικούς που θα μπορούν να συμφωνήσουν για την πατρίδα
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για απλή αναλογική έγινε τότε που η χώρα έμπαινε στα μνημόνια είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Την θέση ότι για να εφαρμοστεί η απλή αναλογική χρειάζεται πολιτικούς θα μπορούν να συμφωνήσουν βάζοντας πάνω από όλα την πατρίδα διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δ. Κρεμαστινός.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9FM ο κ.Κρεμαστινός τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής λέγοντας ότι, σήμερα, πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ανάλογο εκλογικό σύστημα.
«Το 1952 ο Πλαστήρας που ήταν τότε πρωθυπουργός κατήργησε την απλή αναλογική και έτσι εξελέγη πρωθυπουργός ο Παπάγος.
Και αυτό γιατί η απλή αναλογική χρειάζεται ανθρώπους που βάζουν πάνω από όλα την Ελλάδα.
Συζητάμε λοιπόν πράγματα που έχουν λυθεί στο παρελθόν» υπογράμμισε ο κ.Κρεμαστινός.
«Η απάντηση στο ερώτημα να εφαρμοστεί η απλή αναλογική είναι ΝΑΙ με την προϋπόθεση να μπορούν αν συμφωνήσουν οι πολιτικοί για την πατρίδα κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε την απλή αναλογική και τώρα λέει ΟΧΙ, ο κ.Κρεμαστινός υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για απλή αναλογική έγινε τότε που η χώρα έμπαινε στα Μνημόνια.
«Τώρα που η χώρα έχει παραδοθεί για 100 χρόνια όλα έχουν "λυθεί" αρνητικά.
Τι θα κάνει μία κυβέρνηση απλής αναλογικής;
Θα καταργήσει αυτά που έχουν ψηφιστεί;» διερωτήθηκε ο βουλευτής.
Επιπλέον υποστήριξε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει αλλάξει τον εκλογικό νόμο τον Σεπτέμβριο και να πάει με απλή αναλογική και όχι να κάνει χρήση του μπόνους των 50 εδρών για δεύτερη φορά.
«Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης γιατί εκτιμά ότι έχει σκοπιμότητα» είπε ο κ.Κρεμαστινός, ο οποίος ερωτηθείς για την διαφοροποίηση του Θ. Θεοχαρόπουλου δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και καμία ρωγμή από την απόφαση αυτή διαφοροποίησης, καθώς όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έγινε Δημοκρατική Συμπαράταξη για να προσελκύσει και άλλα κόμματα και όχι μόνο τη ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης