Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δανέλλης (Ποτάμι): Να σταματήσει η ιδεοληπτική προσέγγιση της αριστεράς περί καλής και άρα ανεκτής βίας

Δανέλλης (Ποτάμι): Να σταματήσει η ιδεοληπτική προσέγγιση της αριστεράς περί καλής και άρα ανεκτής βίας
«Η αριστερά πρέπει να τελειώνει επιτέλους με τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη βία, που φέρνει από το παρελθόν»
Τα πρόσφατα περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα κατά μήκος της ελληνικής επικράτειας σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τους Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις Δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα εν λόγω περιστατικά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Δανέλλης διερωτήθηκε για το αν η ανοχή και η ατιμωρησία από πλευράς κυβέρνησης οφείλεται «σε επιχειρησιακή ανεπάρκεια ή στην ιδεοληπτική προσέγγιση περί καλής και άρα ανεκτής, δήθεν αριστερής βίας και ανομίας», τονίζοντας ότι η αριστερά πρέπει να τελειώνει επιτέλους με τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη βία, που φέρνει από το παρελθόν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού:

«Εβδομαδιαίο ραπόρτο παρατηρητηρίου βίας και ανομίας
Στις 22/7 μιλούσαμε από αυτό το βήμα για τους άγνωστης προέλευσης εκφραστές μιας απροσδιόριστης αλληλεγγύης, που θεώρησαν δικαίωμά τους να καταλάβουν εγκαταστάσεις του ΑΠΘ και να βανδαλίσουν ανενόχλητα αυτές, όπως και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Στις 27/7 επανήλθαμε, μετά την επίσης ανενόχλητη επέλαση του Ρουβίκωνα στην Τουρκική πρεσβεία.
Τι είναι όμως πάλι αυτό το σημερινό, με τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων του Υπουργείου Εξωτερικών;
Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις και γίνεται πιο επικίνδυνο.
Πώς άραγε διαρρέουν τέτοια έγγραφα;
Διερωτόμασταν τότε, αν η ανοχή και η ατιμωρησία οφείλεται σε επιχειρησιακή ανεπάρκεια ή στην ιδεοληπτική προσέγγιση περί καλής και άρα ανεκτής, δήθεν αριστερής βίας και ανομίας.
Ακολουθεί η αστυνομική επιχείρηση έξωσης καταληψιών σε τρία κτήρια της Θεσσαλονίκης, η οποία συνοδεύεται από την πρωτοφανή στα χρονικά ανακοίνωση – καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνησή του, για κρατικό αυταρχισμό.
Φαινόμενο πρωτοφανές, ακόμη και στην σουρεαλιστική σχετικότητα των καιρών μας.
Αυτό δεν εμποδίζει την απαράδεκτη κατάληψη των γραφείων των κυβερνώντων κομμάτων στη Θεσσαλονίκη.
Και προχθές Κυριακή, ομάδα δήθεν αντιεξουσιαστών ασκεί την εξουσία της βίας της, σε ένα χώρο θρησκευτικής λατρείας, την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Στην ιστορία του φλερτ ή έστω της ανοχής στη βία και ανομία, αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σηκώνει καμιά έκπτωση στο όνομα καμιάς αλληλεγγύης και καμιάς αντι-αυταρχικής αντίληψης περί κατασταλτικής πολιτικής.
Τα παιγνίδια με τη βία και η διάκρισή της σε θεμιτή και αθέμιτη, ανεξαρτήτως έκφρασης και έντασης οδηγούν στη συγκρουσιακή ρητορική και πρακτική, στον διχασμό της κοινωνίας.
Τα παιγνίδια με τη βία δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία στα χρόνια του αντι-μνημονιακού θυμού, εξοικειώνοντας την επικίνδυνα με αυτήν.
Ο προπηλακισμός και η απαγόρευση ομιλίας στον κ. Κατρούγκαλο, και αναφέρομαι μόνο σε αυτόν ως ενθέρμου θεωρητικού της «αποδεκτής βίας», εξαιτίας της «ιερής λαϊκής οργής», απέναντι στην υπέρτερη «βία των Μνημονίων», θα έπρεπε να σας έχει κάνει σοφότερους.
Η αριστερά πρέπει να τελειώνει επιτέλους με τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη βία, που φέρνει από το παρελθόν.
Και βέβαια να αρνηθεί τις κουτοπονηριές και τους επικίνδυνους μικροκομματικούς υπολογισμούς κάποιων «τεχνικών» της εξουσίας, που ψαρεύουν στα θολά νερά του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Άκουσα το πρωί την δήλωση της αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Υπουργού, να συγκρίνει άνευ λόγου, ανόμοια φαινόμενα, λέγοντας πως προτιμά τις καταλήψεις από τα βίαια ξεσπάσματα στο Παρίσι.
Γιατί τόση σύγχυση και αμηχανία;
Δεν πρέπει να είσαι οπαδός του δόγματος «νόμος και τάξη» για να αντιληφθείς πως απαιτείται ισορροπία μεταξύ κράτους δικαίου, δικαιωμάτων δηλαδή όπως της ασφάλειας, της προστασίας της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας και δημοκρατικών κατακτήσεων, όπως της ελευθερίας έκφρασης.
Αλλιώς κινδυνεύουν όλα μαζί.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης