Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και οι θέσεις εργασίας στην «Μαρινόπουλος»

Π. Λαφαζάνης: Να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και οι θέσεις εργασίας στην «Μαρινόπουλος»
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως άλλος 'Νέρων' το θλιβερό θέαμα»
Αυστηρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την «Μαρινόπουλος ΑΕ» ασκεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί για άμεση δράση από την κυβέρνηση, τονίζοντας πως πρωτίστως πρέπει να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και οι θέσεις εργασίας στην αλυσίδα super market.
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως άλλος 'Νέρων' το θλιβερό θέαμα», σχολιάζει.
«Θεωρούμε αδιανόητο οι μεγαλοϊδιοκτήτες της "Μαρινόπουλος" να έχουν θησαυρίσει και η επιχείρηση να οδεύει στην καταστροφή, να μην έχουν αποδοθεί ή να αναζητούνται ταχύτατα αστικές και ποινικές ευθύνες, οι τράπεζες, κατ' εξοχήν γνώστες της "Μαρινόπουλος" και της αρνητικής πορείας της, να μένουν στο απυρόβλητο.
Είναι αδιανόητο επίδοξοι συνεχιστές της "Μαρινόπουλος" να θέλουν να αναλάβουν, με εκείνο ή τον άλλο τρόπο, την επιχείρηση χωρίς καμιά δική τους συμβολή στην επανεκκίνησή της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, προτείνοντας μία λύση που να εμπεριέχει:

- Την πλήρη λειτουργία των καταστημάτων της και κυρίως την πλήρη κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων.

- Την αποπληρωμή όλων των μικροπρομηθευτών της "Μαρινόπουλος" για τους οποίους ενδεχόμενο «κούρεμα» θα σήμαινε και τον αφανισμό τους.

- Την άμεση αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζών και σε βάρος των εργαζομένων και της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης