Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκφοβισμό και βρώμικο πόλεμο από τους καναλάρχες για τις τηλεοπτικές άδειες καταγγέλλει ο Κρέτσος

Εκφοβισμό και βρώμικο πόλεμο από τους καναλάρχες για τις τηλεοπτικές άδειες καταγγέλλει ο Κρέτσος
Τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεχθήκαμε βρώμικο πόλεμο
Εκφοβισμό των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες την περασμένη Πέμπτη κατά την παρουσίαση της διαδικασίας στους συμμετέχοντες, καταγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.
Μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δέχθηκαν «βρώμικο πόλεμο»:
"Μας καλούσαν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ε, λοιπόν δεν είμαστε ελέφαντες».
Ο κ. Κρέτσος υποστηρίζει ακόμα ότι τα όποια θέματα και οι αντιδικίες «λύνονται στα δικαστήρια και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα».
Για τις κάμερες παρακολούθησης στο εσωτερικό του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας ο κ Κρέτσος υποστηρίζει ότι την εικόνα θα την βλέπουν μόνο τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων.
«Ο πρόεδρος της Βουλής σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής αντεπίθεσης δήλωσε πως «αν υπάρχουν 7-8 κανάλια, πέραν των επιμέρους θεματικών και περιφερειακών καναλιών, δεν θα μπορούν να ζήσουν από την διαφημιστική πίτα που υπάρχει στη χώρα.
Άρα θα είναι υποχρεωτική με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η "αιμοδοσία" τους είτε από μαύρο χρήμα είτε από πολιτική διαπλοκή».
Και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Real News χαρακτήρισε "διασκεδαστικό ντελίριο" τα εύλογα ερωτήματα και τις ενστάσεις των τηλεοπτικών σταθμών για την διαφάνεια της διαδικασίας αδειοδότησης.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μέσα από το διαγωνισμό επιχειρεί να στήσει ένα ολιγοπώλιο και να ελέγξει την ενημέρωση, ο κύριος Τσίπρας μιλά για "παλιά διαπλοκή" και "παρακράτος διαπλοκής" αποφεύγοντας και πάλι να μιλήσει με ονόματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης