Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Ο Αλεξιάδης δεν μπορεί να δώσει λύση για τον ΕΝΦΙΑ στα κοινωφελή ιδρύματα

Χ. Θεοχάρης: Ο Αλεξιάδης δεν μπορεί να δώσει λύση για τον ΕΝΦΙΑ στα κοινωφελή ιδρύματα
«Το θέμα κ. Αλεξιάδη δεν είναι πολιτικό»
Καυστικά σχολιάζει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομιών Τρύφωνα Αλεξιάδη για τον ΕΝΦΙΑ στα κοινωφελή ιδρύματα ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης, Χάρης Θεοχάρης.
«Πάλι κλαίει ο κ. Αλεξιάδης.
Αυτή τη φορά για τον ΕΝΦΙΑ των φιλανθρωπικών και κοινωφελών ιδρυμάτων.
Μας είπε σήμερα στη Βουλή ότι εξετάζει το θέμα σε "πολιτικό" επίπεδο, παραδέχεται ουσιαστικά ότι δε μπορεί δώσει λύση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, συνεχίζοντας:
«Το θέμα όμως, κ. Αλεξιάδη, δεν είναι πολιτικό.
Είναι ουσιαστικό και κοινωνικό.
Χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και όχι ατέρμονης πολιτικής συζήτησης που ουσιαστικά αναδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης να παράξει αποτελέσματα.
Πόσος χρόνος χρειάζεται να καταγραφούν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και να υπάρξει μια μόνιμη αντιμετώπιση της φορολόγησης των εισοδημάτων τους;
Προφανώς πολύς για τον κ. υπουργό.
Όπως λύση δεν είναι και η διαφαινόμενη πρόταση του κ. Αλεξιάδη να φορολογούνται τα εισοδήματα των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και να αρχίσουν να επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με ερώτησή μου προς τον υπουργό Οικονομικών ζήτησα να γίνει άμεση καταγραφή των κοινωφελών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, πιστοποίηση αυτών βάσει κριτηρίων ως προς το σκοπό, τη λειτουργία και τη διαχείρισή τους και μια συνολική και μόνιμη λύση για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων τους ανεξάρτητα από την πηγή.
Ειδικότερα για τα ιδρύματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, να αναζητηθούν άμεσες λύσεις για το πώς αυτό θα συνεχιστεί και όχι να τα δίνουμε από τη μια πλευρά για να τα παίρνουμε από την άλλη».
Καταλήγοντας, τον ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει πως η Δημοκρατική Ευθύνη έχει συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος και πιστεύει ότι «στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, τέτοια προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης