Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης (ΝΔ): Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες - Η ΝΔ θα τον καταργήσει

Καραγκούνης (ΝΔ): Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες - Η ΝΔ θα τον καταργήσει
«Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις των καναλιών, τα οποία, όπως προαναγγέλλουν ο κ. Παππάς και η κ. Γεροβασίλη, θα κλείσουν»
Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός, όπως ισχυρίστηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 ο βουλευτής και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη θέση που πήρε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή του συνέντευξη, σύμφωνα με τον οποίο σε περίπτωση εκλογής της Ν.Δ., ο «τηλεοπτικός» νόμος θα καταργηθεί.
Σύμφωνα με τον Καραγκούνη, η κυβέρνηση επέσπευσε τον διαγωνισμό προτού ληφθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα, αποκλείοντας το αρμόδιο συνταγματικά όργανο - το ΕΣΡ - όπως ορίζει το Σύνταγμα σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 2.
Ο βουλευτής επιβεβαίωσε, ότι σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. θα ακυρώσει τον νόμο και θα αναθέσει στο ΕΣΡ να επαναφέρει τη νομιμότητα με αυστηρούς κανόνες, όχι πλειοδοτικούς, αλλά πρωτίστως ποιοτικούς.
Με κανόνες που ουσιαστικά «θα σπάνε τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής, κάτι που, είναι φανερό, δεν κάνει ο τωρινός διαγωνισμός».
Σε αυτό το σημείο, ο Καραγκούνης υποστήριξε πως η διαπλοκή δεν μπορεί να καταπολεμηθεί όταν οι επιχειρηματίες καλούνται να διαθέσουν τεράστια ποσά για μια άδεια διάρκειας δέκα χρόνων, που σύμφωνα με όλα τα οικονομικά δεδομένα, απαιτείται κερδοφορία άνω του 50% για να καταστούν βιώσιμα.
«Και βέβαια παραμένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις των καναλιών, τα οποία, όπως προαναγγέλλουν ο κ. Παππάς και η κ. Γεροβασίλη, θα κλείσουν», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης