Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Σπίρτζη κατά Στουρνάρα: Οι κινήσεις του στην Attica Bank σχετίζονται με την τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο

Επίθεση Σπίρτζη κατά Στουρνάρα: Οι κινήσεις του στην Attica Bank σχετίζονται με την τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο
Την Πέμπτη θα παρουσιαστεί ο διορθωμένος χάρτης συχνοτήτων της τηλεόρασης στην Ελλάδα τόνισε ο κ.Σπίρτζης
Επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κινήσεις του κ.Στουρνάρα στην Attica Bank σχετίζονται με την «τάξη» που προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο.
«Ο άνθρωπος που ως υπουργός Οικονομικών της ΝΔ και αργότερα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας πέτυχε να μην είναι υπό δημόσιο έλεγχο το 98% του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με τη συρρίκνωσή του σε τέσσερις συστημικές τράπεζες, επιδιώκει συστηματικά είτε την πώληση είτε τον έλεγχο και της Τράπεζας Αττικής, που ελέγχει 1,5% με 2% της αγοράς, με σειρά τοποθετήσεων δικών του προσώπων στη διοίκησή της, ενώ οι κινήσεις αυτές σχετίζονται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να «βάλει τάξη» στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Σπίρτζης.
Ο υπουργός αφού έκανε λόγο για μια σειρά «περίεργων» τοποθετήσεων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συνέδεσε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών με τον «πόλεμο λάσπης» που στοχεύει, όπως είπε, συγκεκριμένους υπουργούς από τη στιγμή που ξεκίνησε η τελική φάση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων.
«Είναι η τρίτη φορά που γίνεται αυτό στην Ελλάδα.
Όποτε κυβέρνηση συγκροτημένα επιχείρησε να επηρεάσει και να βάλει τάξη στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην τηλεόραση, επιχειρείται να πέσει άρον-άρον.
Αυτή τη φορά δεν θα τους κάνουμε το χατήρι», τόνισε ο κ.Σπίρτζης, ο οποίος υποστήριξε πως την προσεχή Πέμπτη θα παρουσιαστεί ο διορθωμένος χάρτης συχνοτήτων της τηλεόρασης στην Ελλάδα.
Οπως είπε ο κ.Σπίρτζης, «το 2012 συντάχθηκε η προηγούμενη μελέτη που είχε εγκριθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου, είχε γίνει η σχετική διαβούλευση, αλλά τελικά η υπουργική απόφαση από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε άλλο περιεχόμενο».
«Σαν αποτέλεσμα, η Digea ή ο όποιος άλλος πάροχος δικτύου, είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τελικά λιγότερη από την μισή επένδυση, με αποτέλεσμα οι κρίσιμες ακριτικές περιοχές της χώρας, όπως και άλλες, να μην μπορούν να δουν ελληνική τηλεόραση.
Δεν μπορεί δύο υπουργοί να βγάζουν ΚΥΑ με ότι τους κατέβηκε στο κεφάλι χωρίς μελέτη», τόνισε ο κ.Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι μόνο πολιτικές οι ευθύνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης