Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Είναι θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση ΕΣΡ

Κυβερνητικές πηγές: Είναι θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση ΕΣΡ
Το θέμα θα μπορούσε να είχει λήξει (31/10/2016) αναφέρουν κυβερνητικές πηγές 
Θετικά σχολιάζουν στην κυβέρνηση το γεγονός ότι η ΝΔ, έστω και μία μέρα μετά από την καταψήφιση εκ μέρους της στη χτεσινή (31/10/2016) διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επανέρχεται σήμερα (1/11/2016) στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Είναι θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, αφού το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει από εχθές», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείου Ειδήσεων κυβερνητική πηγή, με αφορμή το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε στη συζήτηση προτείνοντας, από την πλευρά της, ένα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.
Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την πρόταση της ΝΔ, η ίδια πηγή παρέπεμψε στη διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αναμένεται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η ΝΔ, μετά το χθεσινό αδιέξοδο στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Ο κ.Κουτρουμάνος επελέγη ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 7η Αυγούστου 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 οπότε τον διαδέχθηκε η Βασιλική Θάνου.
O Aθανάσιος Κουτρομάνος, ο οποίος γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το 1948, υπηρετεί στον Άρειο Πάγο από το 2006 ως αρεοπαγίτης επί πέντε έτη και ως αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου επί τρία έτη.
«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο.
Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί», αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου.
Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο.
Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.
Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.
Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.
Σε μία πρώτη αντίδραση, κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για "εγκλωβιμσό της Νέας Δημοκρατίας στην άρνηση και στη συμβολή για να αρθεί το αδιέξοδο και να συσταθεί τελικό το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης".
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Νέα Δημοκρατία "κάνει κινήσεις, θέλοντας να αποφύγει τις ευθύνες που έχει, και με στόχο πάντα το μικροκομματικό συμφέρον".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης