Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Μέσα στους επόμενους μήνες ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - Θα στηρίξουμε το ΕΣΡ

Βούτσης: Μέσα στους επόμενους μήνες ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - Θα στηρίξουμε το ΕΣΡ
Ο αριθμός των αδειών δεν νοείται να ξεχειλώσει λόγω και της οικονομικής κατάστασης της αγοράς
Την ανάγκη να ξεκινήσει εντός μερικών μηνών η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ αναφέρει οτι, «μετά από μια μακρά περίοδο διαβουλεύσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, η Βουλή κατάφερε να συγκροτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γεγονός που με τη σειρά του θα επιτρέψει να λήξει η περίοδος εκκρεμοτήτων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».
Ζητούμενο, της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθεί τάχιστα, μέσα στους επόμενους μήνες ο διαγωνισμός.
«Το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν ξεκινά εκ του μηδενός και, αντιθέτως, θα προικοδοτηθεί από την κυβέρνηση σε ό,τι ζητήσει, διευκολύνει το στόχο, εξηγεί ο πρόεδρος της Βουλής. Χαιρετίζει, πιο συγκεκριμένα, τη στάση της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού (σ.σ. του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά) για πάρα πολύ γρήγορη στήριξη του ΕΣΡ, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα», όπως αναφέρει.
Ο υπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για την άμεση υλοποίηση της διαδικασίας, καθώς η κυβέρνηση θα διευκολύνει με κάθε μέσο, το έργο του Συμβουλίου.
Ερωτηθείς για τη διαδικασία συγκρότησης του νέου ΕΣΡ, κάνει ειδική μνεία στη θετική στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ενώ ταυτόχρονα, επικρίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά τον αριθμό των αδειών, διευκρινίζει ότι «δεν νοείται να ξεχειλώσει» και επικαλείται την οικονομική κατάσταση της αγοράς, μεσούσης της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης