Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Οι δηλώσεις Schaeuble για το χρέος προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην Ευρώπη

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Οι δηλώσεις Schaeuble για το χρέος προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην Ευρώπη
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι παρά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με ένα χρόνο πριν
«Τέτοιες δηλώσεις προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη έχει υποστεί πολλές ανακατατάξεις στο εσωτερικό της, εξαιτίας της ασφυκτικής δημοσιονομικής πολιτικής» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας όσα είπε χθες (16/11/2016) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
«Βλέπουμε ότι οι δυνάμεις που εμμένουν σ’ αυτήν σταδιακά απομονώνονται και είναι θετικά έστω και τα δειλά βήματα που προσπαθεί να κάνει η Κομισιόν -αναφέρομαι στις χθεσινές προτάσεις της προς τις χώρες και τις συστάσεις της- σύμφωνα με τις οποίες μία περιοριστική δημοσιονομική πολιτική για το 2017 και το 2018 στην ευρωζώνη κρίνεται ως ακατάλληλη…
Ενισχύονται, έτσι, έστω και δειλά, οι πολιτικές ανάπτυξης και ανοίγεται έτσι ένα παράθυρο χαλάρωσης της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής» σημείωσε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό βήμα για μια Ευρώπη η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συντριβεί από τη νεοφιλελεύθερη λιτότητα.
Όπως επίσης είναι θετικές και οι χθεσινές (16/11/2016) δηλώσεις του Dijsselbloem, ο οποίος εμφανίζεται εξαιρετικά θετικός, όχι μόνο για το χρέος αλλά και για το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Βλέπουμε λοιπόν, ότι παρά τις δηλώσεις Schaeuble, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Υπάρχει αμφισβήτηση του γερμανικού δόγματος λιτότητας και υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυνάμεις οι οποίες συσπειρώνονται γύρω από την ιδέα της αλλαγής των συσχετισμών στην Ευρώπη, προς πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» ανέφερε επίσης η Ράνια Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης