Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Αν η Ευρώπη συνεχίσει το δρόμο της λιτότητας, η διάλυση της ΕΕ είναι μπροστά μας

Μαντάς: Αν η Ευρώπη συνεχίσει το δρόμο της λιτότητας, η διάλυση της ΕΕ είναι μπροστά μας
Οι ημέρες είναι δύσκολες, έχουμε πιθανότητες για ένα συμβιβασμό με θετικό πρόσημο είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση ότι εάν η Ευρώπη συνεχίσει το δρόμο της λιτότητας, τότε η διάλυση της ΕΕ είναι μπροστά μας διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Μαντάς.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς για το εάν ο Schaeuble έχει στο μυαλό του την έξοδο της Ελλάδας από τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης ο κ.Μαντάς είπε ότι «δεν ξέρω τι ακριβώς υπάρχει στο μυαλό του κ. Schaebule».
«Αυτό που βλέπω είναι ότι αν η Ευρώπη συνεχίσει μονόπατα στον δρόμο των νεοφιλελεύθερων πρακτικών και της σκληρής λιτότητας, ο δρόμος της διάλυσης της ΕΕ, όπως την γνωρίζαμε είναι μπροστά μας»
Συνεπώς, το χοντρό δίλημμα είναι αν θα πάμε σε μία διαφορετική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις – η πρόταση της Κομισιόν ή δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων, οι χώρες όπως η Ιταλία ή θα πάμε σε έναν δρόμο διάλυσης της Ευρώπης, εθνικών αναδιπλώσεων, ακροδεξιών μορφωμάτων στις κυβερνήσεις και όλα αυτά που θα είναι επιστροφή στις σκοτεινές μέρες» τόνισε ο κ.Μαντάς.
«Εμείς παλεύουμε για μία διαφορετική προοπτική, οι μέρες είναι δύσκολες.
Όμως, νομίζω, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες, στο τέλος της ημέρας, να πετύχουμε έναν συμβιβασμό που θα έχει θετικό πρόσημο» είπε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης