Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζεμπεργκ: Η κυβέρνηση προκάλεσε τους δανειστές χωρίς λόγο – Οι μονομερείς ενέργειες έφεραν αντίδραση

Βόζεμπεργκ: Η κυβέρνηση προκάλεσε τους δανειστές χωρίς λόγο – Οι μονομερείς ενέργειες έφεραν αντίδραση
Οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι, πρέπει να είμαστε συνεπείς υποστήριξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η κυβέρνηση προκάλεσε με τις κινήσεις της τους δανειστές χωρίς λόγο διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, επισημαίνοντας πως οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι και για αυτό πρέπει να είμαστε συνεπείς.
«Το να κάνεις μονομερείς ενέργειες, όταν έχεις υπογράψει πως για οποιαδήποτε ενέργεια αυτού του είδους θα έπρεπε να υπάρχει η σύμφωνη  έφερε αντίδραση», τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η ευρωβουλευτής της ΝΔ, η οποία αφού έκανε λόγο για «διγλωσσία της κυβέρνησης» στο εξωτερικό και το εσωτερικό, εξέφρασε φόβους για την προοπτική υπογραφής ενός τέταρτου μνημονίου,  καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη αξιοπιστίας.
«Το 4ο μνημόνιο θα έρθει, αν έρθει [...] διότι δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις, δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι.
Οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι.
Πρέπει να είμαστε συνεπείς» είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας έχουμε συμμάχους στην ΕΕ «αλλά αυτοί δεν είναι η πλειονότητα και δεν είναι τόσο ισχυροί ώστε να κάμψουν τις αντιστάσεις πια των κρατών-μελών».
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι «αν στη δεύτερη σκέψη της κυβέρνησης υπάρχει το σχέδιο ρήξης (με τους θεσμούς), οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης