Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Δέσμια της ΝΔ η Γεννηματά – Εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019

tags :
Ρήγας: Δέσμια της ΝΔ η Γεννηματά – Εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019
Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές δείχνει ότι η μόνη στρατηγική της επιδίωξη είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ.Ρήγας
Την θέση ότι όση προσπάθεια και αν κάνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά να μην έχει σχέση με τη ΝΔ, είναι δέσμια της διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καθορίσει ένα πολιτικό σχέδιο.
«Εάν είναι αυτό που εκφωνείται σήμερα, προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει κάποια προσέγγιση.
Εάν και εφόσον υπάρξει διαφοροποίηση στο πολιτικό σχέδιο, πιθανά θα μπορούσε κανείς να δει τις δυνατότητες που θα υπήρχαν» όσον αφορά μια πολιτική σύμπλευση είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ρήγας, υποστηρίζοντας πως αλλάζουν οι πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη.
«Yπάρχει πλέον στο Ευρωκοινοβούλιο ένας νέος πρόεδρος, «έσπασε» ο «μεγάλος συνασπισμός» Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Σοσιαλιστών.
Στη Γερμανία το SPD (Σοσιαλδημοκράτες) είναι σε ανοδική πορεία, ενώ συνεχίζεται η σύγκρουση για την στήριξη που υπήρχε στις επιλογές της Merkel και του Schaeuble.
Στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο το κοινό ανακοινωθέν τόνιζε την κατάσταση στο Νότο, τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας στις οικονομίες και τις κοινωνίες χωρών.
Είναι σε εξέλιξη μία «μάχη διαρκείας» που θα κρίνει αν θα υπερισχύσουν αυτές οι πολιτικές.
Και το SPD και οι Γάλλοι Σοσιαλιστές έχουν να παίξουν ρόλο στο αν θα υπάρξει στροφή, αν θα απαγκιστρωθούν από αυτές τις πολιτικές, όπως επίσης και οι Πράσινοι.
Αυτή είναι μία εξέλιξη στην Ευρώπη στην οποία έχει συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, την προηγούμενη περίοδο, θέτοντας την «μεγάλη εικόνα» της Ευρώπης στο προσκήνιο, μαζί με την Ελλάδα» υποστήριξε ο κ.Ρήγας, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ενισχύσει αυτές τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Στην Ελλάδα, από την άλλη, η σοσιαλδημοκρατία δεν φαίνεται έτοιμη να ακολουθήσει την τάση στην Ευρώπη.
Για αυτό και όσον αφορά αναζήτηση συμμαχιών επέμεινε στην «κοινωνική βάση», καθώς αυτή υπέστη την μεγαλύτερη αφαίμαξη.
Η Σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί ...
Ήταν ενταγμένη στο σύστημα, ακολούθησε την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Όση προσπάθεια και να κάνει η κ.Γεννηματά να μην έχει σχέση με την ΝΔ, είναι δέσμια ...
Πρέπει να καθορίσει ένα πολιτικό σχέδιο.
Εάν είναι αυτό που εκφωνείται σήμερα, προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει κάποια προσέγγιση» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «θα πρέπει να το κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι με την εμμονική στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ».
«Το λέω ευθέως, ήταν μέρος του συστήματος το ΠΑΣΟΚ, τους κρατάει δέσμιους, δεν έχουν τη δυνατότητα να αρθρώσουν πολιτικό λόγο ή να κατανοήσουν όσα συνέβησαν» είπε ο κ.Ρήγας.
Όσον αφορά την ΝΔ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «οι επιλογές του Κ.Μητσοτάκη που «πρωί βράδυ» ζητάει εκλογές, δείχνουν ότι μόνη στρατηγική τους επιδίωξη είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να επιστρέψουν στην εξουσία και να επαναλάβουν όσα έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν».
«Ο κ.Μητσοτάκης είναι ένας «κήρυκας που έχει να κάνει και με τη διαπλοκή, με μία αντίληψη που δεν συνάδει με τα συμφέροντα του λαού.
Τον λαό δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουμε, εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019, αυτή η επιλογή συνάδει με την δική μας αντίληψη» είπε ο κ.Ρήγας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης