Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Η διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι κρίσιμη για όλο το πάζλ των εξελίξεων

Μαντάς: Η διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι κρίσιμη για όλο το πάζλ των εξελίξεων
Αναγκαίο να διευκρινιστεί απολύτως ο μηχανισμός πρόβλεψης για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους είναι κρίσιμο για όλο το πάζλ των εξελίξεων διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε ότι εξίσου κρίσιμης σημασίας είναι να διευκρινιστεί απολύτως και ο μηχανισμός που θα προβλέπει με ασφάλεια και με αντικειμενικότητα την εφαρμογή των μέτρων και των αντιμέτρων.
«Πρέπει να υπάρξει απόλυτη διευκρίνιση του μηχανισμού μέσα από τον οποίο θα υπάρξει ασφαλής και αντικειμενική πρόβλεψη για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μην υπάρξουν νέες αρνητικές παρεμβάσεις για την εφαρμογή μέτρων, αντίμετρων αλλά και τον καθορισμό δημοσιονομικών στόχων και μέτρων για το χρέος.
Είναι σαφές ότι, με την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων (εάν π.χ. έχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα που θα καθοριστεί) ταυτόχρονα θα ενεργοποιηθούν μέτρα και αντίμετρα» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς.
«Το κρίσιμο είναι ότι δεν έχει διευκρινιστεί απολύτως ο μηχανισμός αυτής της πρόβλεψης.
Μένει να διευκρινιστεί ώστε να υπάρχει ασφαλής και αντικειμενική πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά, ώστε να μην γίνουν σε αυτό το επίπεδο διάφορες παρεμβάσεις που μπορεί να βλάψουν τη χώρα και τους εργαζόμενους» ανέφερε ο κ.Μαντάς, επισημαίνοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει περιγραφεί και το χρονοδιάγραμμα για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα ισχύσουν μετά το τέλος του προγράμματος μετά το 2018.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Martin Schulz ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει στο ευρώ, ο κ.Μαντάς είπε ότι «θα δούμε πολλά αυτήν την περίοδο».
«Δεν υπάρχει δεύτερη γνώμη στους προοδευτικούς ανθρώπους και στη Γερμανία ...
Υπάρχει σταθερή πεποίθηση ότι το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους είναι κρίσιμο σε όλο το παζλ των εξελίξεων» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης