Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανάπτυξη με στόχο της μείωση της ανεργίας

Σβίγκου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανάπτυξη με στόχο της μείωση της ανεργίας
Τα συμφέροντα της ΝΔ δεν είναι τα αντίμετρα υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη με στόχο τη μείωση της ανεργίας διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
«Για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα χρειάζεται η ξεδίπλωση του στρατηγικού σχεδίου, δεν είναι μόνο τα ζητήματα της συμφωνίας»
Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι αφενός η ανάπτυξη με στόχο τη μείωση της ανεργίας με κοινωνικά δίκαια χαρακτηριστικά και αφετέρου η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους
Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, θα δώσει μια σαφή εικόνα τι σημαίνει Αριστερή κυβέρνηση» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» η κα.Σβίγκου, η οποία έκανε λόγο για θετικά βήματα  σε παιδεία, υγεία, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, αλλά και στην άνεση των κινήσεων της δικαιοσύνης απέναντι σε σειρά υποθέσεων.
«Η συμφωνία που έρχεται στη Βουλή εκτός από τα δύσκολα μέτρα εμπεριέχει και τα αντίμετρα, που βρίσκονται ακριβώς στην κατεύθυνση ανακούφισης κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «τα συμφέροντα της ΝΔ δεν είναι τα αντίμετρα».
Αναφερόμενη στις γαλλικές εκλογές, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη νίκη Macron ωστόσο υπογράμμισε ότι «το γεγονός ότι σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, όπως πχ στην Ολλανδία εμφανίζεται αύξηση της ακροδεξιάς, πρέπει να μας προβληματίζει όλους».
«Η ακροδεξιά δεν πρέπει να νικηθεί μόνο εκλογικά αλλά και πολιτικά και κοινωνικά.
Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι ημέρα αλλαγής της Ευρώπης και να νικηθούν οι πολιτικές που ενισχύουν  τα ακροδεξιά φαινόμενα» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης