Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Μονόδρομος η καθαρή λύση για το χρέος – Μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές ΔΝΤ – Βερολίνου

Σβίγκου: Μονόδρομος η καθαρή λύση για το χρέος – Μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές ΔΝΤ – Βερολίνου
Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία συνέχιση της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία είπε η κα.Σβίγκου
Την εκτίμηση πως είναι μονόδρομος η καθαρή λύση για το ελληνικό χρέος διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, και ειδικά του Βερολίνου.
«Όλες μας οι ενέργειες και η στόχευσή μας για μια καθαρή λύση για το χρέος έχουν ως στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.
Οπότε, όσοι με δηλώσεις επί της ουσίας αμφισβητούν την προοπτική μιας συνολικής συμφωνίας, είναι σαν να μην θέλουν αφενός να ολοκληρωθεί επιτυχώς το ελληνικό πρόγραμμα και αφετέρου δεν θέλουν πολιτικά να αναγνωρίσουν τις θετικές οικονομικές επιδόσεις του προγράμματος και τα θετικά οικονομικά στοιχεία, είτε μιλούμε για την μείωση της ανεργίας, είτε μιλούμε για την ανάπτυξη.
Σίγουρα τα στοιχεία αυτά κινούνται στον αντίποδα ενός κλίματος καταστροφολογίας που διακινείται εντός και εκτός της χώρας.
Οπότε η καθαρή λύση για το χρέος αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος, ανεξάρτητα από δηλώσεις οι οποίες βέβαια κινούνται σε ένα πλαίσιο άσκησης πολιτικής πίεσης όταν έξι μέρες πριν από τη Σύνοδο του Eurogroup» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Σβίγκου, αναφέροντας πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να εκφραστεί η κοινή βούληση και να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, δηλαδή κυρίως της Γερμανίας.
«Η καθαρή λύση που ζητούμε εμείς για το χρέος θα πρέπει να προσδιορίζει με τέτοια σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, ώστε να επιτρέπεται σε όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της ΕΚΤ, να προχωρήσει σε μια θετική μελέτη βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος.
Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία συνέχιση της αβεβαιότητας ως προς το ελληνικό πρόγραμμα και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης