Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (ΝΔ): Η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για το συνέδριο στην Εσθονία δεν απασχολεί το μέσο Έλληνα

Καραμανλής (ΝΔ): Η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για το συνέδριο στην Εσθονία δεν απασχολεί το μέσο Έλληνα
Άδικος ο συμψηφισμός μεταξύ κομμουνισμού και ναζισμού, λάθος η μη συμμετοχή της Ελλάδας είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Για άδικο συμψηφισμό μεταξύ κομμουνισμού και ναζισμού έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, ο οποίος αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για μη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ με θέμα τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, είπε πως αυτή δεν οδηγεί πουθενά και κυρίως δεν απασχολεί το μέσο Έλληνα.
«Θα μπορούσε, αν όχι να πάει ο κ. Κοντονής, η κυβέρνηση και η Ελλάδα ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο.
Δεν κάνω συμψηφισμό μεταξύ σταλινισμού και ναζισμού.
Η Εσθονία και αυτές οι χώρες της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης πέρασαν μια πολύ επίπονη διαδικασία κατά τη μεταπολεμική διάρκεια και πολλές φορές ο σταλινισμός και ο κομμουνισμός, ενώ ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις, δημιούργησαν τεράστια αδιέξοδα για τους λαούς αυτούς, αλλά ο συμψηφισμός αυτός - θα συμφωνήσω κι εγώ με πολλές αιτιάσεις που έγιναν - ήταν άδικος» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Καραμανλής, αναφέροντας πως ήταν λάθος κίνηση να λέμε ότι απέχουμε από μια διεθνή διάσκεψη επειδή θεωρούμε ότι συμψηφίζονται αυτά δύο.
«Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν οδηγεί πουθενά και δεν απασχολεί και τον μέσο Έλληνα» είπε ο κ.Καραμανλής, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα.
«Θεωρώ ότι ήταν μία ευκαιρία για την κυβέρνηση πάλι να προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες πολίτες και από τον Σεπτέμβριο θα τα βρούμε μπροστά μας (ΕΝΦΙΑ, δόση φόρου κ.λπ.)» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
Αναφερόμενος στο θέμα του ΟΑΣΘ και της κρατικοποίησης του ο κ.Καραμανλής είπε πως ο λογαριασμός θα είναι πολύ υψηλός.
«Πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η πρόβλεψη που μπορώ να σας κάνω με ασφάλεια είναι ότι αφού αυτή η διαδικασία της κρατικοποίησης που έχει γίνει από την κυβέρνηση και τον κ. Σπίρτζη θα πάρει αρκετό καιρό [...] πολύ φοβάμαι ότι ο λογαριασμός αυτής της κρατικοποίησης για τα επόμενα χρόνια θα είναι πάρα πολύ υψηλός και οι ποιότητες των συγκοινωνιών που θα έχουν οι Θεσσαλονικείς θα ήταν πολύ χειρότερες απ' αυτές που είχαν.
Το ζήτημα είναι αν αυτή η κρατικοποίηση θα λύσει τα προβλήματα των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.
Κατά την άποψή μας όχι μόνο δεν θα τα λύσει, αλλά και θα τα διογκώσει» τόνισε ο κ.Καραμανλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης