Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Οι φορολογικοί παράδεισοι υπονομεύουν τη δυνατότητα των χωρών να φορολογήσουν τους πολίτες τους

Θεοχάρης: Οι φορολογικοί παράδεισοι υπονομεύουν τη δυνατότητα των χωρών να φορολογήσουν τους πολίτες τους
"Ο κόσμος μάλλον με σοκ θα παρακολουθήσει τις επόμενες μέρες τους κρυφούς δεσμούς μεταξύ των διαφόρων προσώπων και κρατών", ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χ. Θεοχάρης, αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Paradise papers
«Οι φορολογικοί παράδεισοι υπονομεύουν τη δυνατότητα των χωρών να φορολογήσουν τους πολίτες τους και να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας, Ασφάλειας και Παιδείας, άρα είναι ένας βασικός μηχανισμός μείωσης της εθνικής κυριαρχίας και εξουσίας», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247, αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Paradise papers.
Όπως ανέφερε, «πρόκειται για μια πολύ σημαντική και συντονισμένη δημοσιογραφική προσπάθεια που αποδίδει καρπούς και έρχεται σε συνέχεια άλλων ενεργειών που έχουν προηγηθεί, όπως τα Lux leaks και τα Panama papers, με αξιόλογα αποτελέσματα.
Ο κόσμος μάλλον με σοκ θα παρακολουθήσει τις επόμενες μέρες τους κρυφούς δεσμούς μεταξύ των διαφόρων προσώπων και κρατών».
Έχω την αίσθηση, επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης, ότι τις επόμενες δεκαετίες θα είναι το κύριο πολιτικό διακύβευμα, ο κύριος στίβος μάχης ανάμεσα σε όσους θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται αυτού του είδους τις πρακτικές και σε αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ότι δε μπορεί να συνεχίζεται η κατάσταση κατά την οποία το διεθνές κεφάλαιο δε φορολογείται καθόλου.
Σημείωσε ότι πρόσφατα βρέθηκε στην Ουάσιγκτον και συζήτησε για τα φορολογικά θέματα στην Παγκόσμια Τράπεζα, και εκεί διαπίστωσε μια διάχυτη αισιοδοξία ότι η αυξημένη δυνατότητα που έχουν πλέον οι φορολογικές διοικήσεις να ανταλλάσσουν πληροφορίες -μια υποχρέωση που έχει περάσει και στο ελληνικό δίκαιο- θα μπορέσει να δώσει εργαλεία στο οπλοστάσιο των χωρών για να φέρουν αποτελέσματα.
Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης, «η Ε.Ε. δεν έχει δείξει την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά ώστε να μπορέσει να δώσει απάντηση στα ερωτήματα του κόσμου μετά τα Lux leaks.  
Δεν υπάρχει συνεργασία σε φορολογικό επίπεδο, ούτε καν για τις κινήσεις των κεφαλαίων, προκειμένου να θεσπιστεί ένας μικρός φόρος υπέρ του προϋπολογισμού της Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης