Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας

Ποτάμι: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας
Η τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα Σκόπια υπερβαίνει τον ρόλο της
Ανακοίνωση μέσω της οποίας καυτηριάζει, αν και με ευγενικό τρόπο, την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και της χρήσης του όρου «Μακεδονία» εξέδωσε το Ποτάμι, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να καθορίζει την εξωτερική πολιτική, καθώς δεν εντάσσεται μεταξύ των... υποθέσεων της.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «μολονότι η σημερινή (10/1) απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν θυμίζει σε τίποτα τα εμπρηστικά κηρύγματα του παρελθόντος και παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιδοκιμάζει τη γραμμή των συλλαλητηρίων, οφείλουμε να σημειώσουμε -με αφορμή τη σημερινή απόφαση- ότι η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι ευθύνη της κυβέρνησης.
Η Εκκλησία της Ελλάδος διαδραματίζει κι έχει να διαδραματίσει περαιτέρω σημαντικό ρόλο στον δικό της τομέα.
Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ανεδαφικές θέσεις του παρελθόντος και τον λαϊκισμό στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία erga omnes, καθ΄υπέρβασιν του ρόλου της, δυσχεραίνει την επίλυση ενός προβλήματος που διαιωνίζεται σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης