Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Θα μπορούσε να είναι βιώσιμο το Mega – Μάλλον δεν υπήρχε βούληση από τους μετόχους

Ξυδάκης: Θα μπορούσε να είναι βιώσιμο το Mega – Μάλλον δεν υπήρχε βούληση από τους μετόχους
Η πολυμετοχική σύνθεση του Mega δεν έγινε σύνθεση συμφερόντων τόνισε ο κ.Ξυδάκης
Την εκτίμηση πως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega θα μπορούσε να είναι βιώσιμος διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης αναφέροντας πως μάλλον δεν υπήρχε η βούληση από την πλευρά των μετόχων.
«Μακάρι να μπορούσε να βρεθεί μία λύση με τους εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς).
Φαίνεται όμως ότι οι μέτοχοι δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό βλέπουμε», είπε ο κ. Ξυδάκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν το Mega να μένει εκτός της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
«Και αυτό παρότι κατόρθωσε να έχει έσοδα αυτό το διάστημα χωρίς ενημερωτικό ή άλλο «φρέσκο» πρόγραμμα, μόνο με την βιβλιοθήκη και την κονσέρβα.
Με μικρή, λογική ενίσχυση θα μπορούσε να είναι βιώσιμο» τόνισε ο κ.Ξυδάκης, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά που βλέπαμε στο παρελθόν ήταν ένα πάρτι σπατάλης και κακής επιχειρηματικότητας ενδεχομένως».
«Όλη η ιστορία συναρτάται και με την αδειοδότηση.
Μπορεί να έχει έσοδα ένα κανάλι με ορθή διαχείριση και να προσφέρει στο ενημερωτικό τοπίο» αλλά μάλλον βούληση δεν υπάρχει, αυτό φαίνεται, αλλά αντικρουόμενα συμφέροντα, είναι πολλοί στην μετοχική σύνθεση του Mega, που δεν μπορεί να γίνει σύνθεση συμφερόντων» επεσήμανε ο κ.Ξυδάκης.
Όσον αφορά την αντιπαράθεση κυβέρνησης – Εκκλησίας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μετά την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, ο κ.Ξυδάκης είπε ότι όσες φορές «αναμειγνύεται η Εκκλησία σε ζητήματα κοσμικής πολιτικής και μάλιστα εξωτερικής πολιτικής ή θεσμικά, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται εντάσεις, δυστοκία στην παραγωγή μίας προωθητικής πολιτικής ή μεταρρύθμισης, μία αδράνεια που δεν εξυπηρετεί τίποτε».
«Σεβαστές οι απόψεις, οι ευχές, οι ευλογίες, αλλά αυτή η ενεργός παρέμβαση στη διαμόρφωση εξωτερικής πολιτικής ή θεσμικών καταστάσεων, μάλλον ξεφεύγει από τα όρια της συνταγματικής τάξης και της Δημοκρατίας.
Θα έπρεπε οι ιεράρχες να το σκεφτούν και δεύτερη φορά, η δουλειά τους είναι ποιμαντική, μία πνευματική υποστήριξη των πιστών τους.
Το να έχουν γνώμη για θέματα διεθνούς ή εξωτερικής πολιτικής της Ελληνικής Δημοκρατίας - και με τρόπους δυναμικούς - είναι κάτι άλλο» είπε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι «αν θέλουμε -όπως οφείλουμε- να είμαστε ρεαλιστές, η εθνική στρατηγική και το εθνικό συμφέρον επιβάλλουν να είσαι ένας παράγων στο τραπέζι, να υποβάλλεις τους όρους σου, να συμμετέχεις στη διαμόρφωση των συσχετισμών δύναμης, να προβάλλεις τα συγκριτικά σου πλεονεκτήματα».
 «Αντίθετα, το να είσαι διαρκώς απορριπτικός, αρνητικός, σε ένα θέμα που θα μπορούσε υπό όρους - και με τους δικούς σου όρους-  να βρεθεί μία λύση, αυτό είναι συρρίκνωση, διαρκής διπλωματική εξασθένηση.
Δεν κινούμαστε εν κενώ, ιδεαλιστικά, υπάρχουν συσχετισμοί δύναμης και συμφέροντα.
Δεν μπορούμε με σκέψεις και λόγια, με μία συλλογιστική γενική, ιερού λόγου και ιερού ιδεαλισμού, να κάνουμε εξωτερική πολιτική.
Είναι η οδός προς την ήττα και την απομείωση της εθνικής δύναμης» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης